Tot welke leeftijd is het bij dwerghamsters veroorloofd om jongen te krijgen?

Ik zou zeer graag te weten komen tot welke leeftijd een russische dwerghamster zwanger kan worden zonder al te veel risico's te lopen.
Mijn dwerghamster is momenteel 1jaar en 6maand. Ik zou graag een nestje van haar hebben. Dit zou haar eerste nestje zijn. Kan aub iemand mij vertellen of dit zou kunnen zonder al te veel risico? Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Qua leeftijd is het eigenlijk vooral verantwoord dat de moeder niet te jong is. De hamstermoeder is op vrij jonge leeftijd geslachtsrijp maar wordt eigenlijk pas op latere leeftijd in staat om goed voor haar jongen te zorgen. Verder gaat het er vooral om dat met de jongen alles goed verloopt. Zorg voor een geschikt koppel. Zorg voor een rustig onderkomen waarin moeder en vader de juiste voorbereidingen kunnen treffen en laat hen zoveel mogelijk alleen zodat je hen niet zenuwachtig maakt (als het hen niet zint eten ze de jongen namelijk zelf op). Maak zeker niet de fout van de vader te verwijderen als de moeder zwanger is. Hij zal niets verkeerds doen en de moeder gerust laten als deze gerust gelaten wil worden en de moeder net begeleiden bij de bevalling als deze dat nodig heeft. De jongen mogen vanaf de leeftijd van 3 weken bij hun moeder weg. Ze hebben wel tot een leeftijd van 5 à 6 weken de behoefte aan het leren van sociale vaardigheden maar dat kunnen ze ook met broertjes of zusjes. Als het de bedoeling is dat de kinderen weggaan kan dat dus vanaf 3 weken maar zorg er dan wel voor dat ze samen weg kunnen, anders wacht je best tot 6 weken. Veel geluk.

Als je nog een nestje wilt, zou ik niet al te lang meer wachten. De meeste hamsters worden niet veel ouder dan 2 jaar, dus dan is ze al aardig op leeftijd. De minimale leeftijd is 5 maanden, de maximale zou ik stellen op 1,5 jaar, dat is dus nu.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100