Mijn puppy piept heel veel, gaat dit nog over?

Ik heb een teckeltje van 4 maanden. Als we in een openbare gelegenheid zijn (bibliotheek, winkels, restaurant) piept hij bijna non-stop. Ik weet niet wat de reden is, maar ik denk gewoon opgewonden/enthousiast/overprikkelling. Mijn vraag is of dit vanzelf overgaat, of wat ik er zelf aan kan doen. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lastig dat je puppy piept, dit kan zeker stoppen, vaak is het een fase waar ze even doorheen moeten. Sommige honden blijven dit doen of het gaat over in veelvuldig blaffen. Socialiseer je hond goed, neem hem dus naar veel dingen toe. Laat hem regelmatig aan nieuwe dingen wennen, denk aan geluiden, mensen(en hulpmiddelen rolstoel etc) verkeer, dorp, markt etc. Dit draagt er aan bij dat hij stabieler word. Een pup van 4 maanden is ook nog erg jong om in een restaurant in een tas stil te moeten zitten. Dit is gewoon niet leuk voor ze. Hou het in eerste instantie bijv bij een glas drinken en breidt het pas uit als het goed gaat. Zorg dat je pup voor die tijd goed uitgelaten is, zodat hij een beetje moe is en het makkelijker is om stil te moeten zitten. In de link nog uitleg over de taal van de hond.

Bronnen:
http://www.zitaf.nl/index.php?pagina=4

Een pup doet veel indrukken op, als je hem overal mee naar toe neemt. Zorg inderdaad dat de pup niet overprikkeld raakt. Het piepen moet je volledig negeren en absoluut geen aandacht geven als ie aan het piepen is. Niet aaien, niet praten, niets. Pas als de hond stil is , mag je aandacht geven. Neem je pup niet overal mee heen, niet iedereen vind dat prettig. Ga naar een puppy-training en kan je je probleem voorleggen. Toegevoegd na 20 minuten: Laatste zin moet zijn: ga naar een puppy-cursus, daar leer je veel over gedrag en kan je je probleem ook voorleggen.

Er zijn inderdaad honden die van nature om alles piepen. Dat is vaak opwinding en overprikkeld zijn. Jachthonden die dat doen worden van de les verwijderd omdat ze de rust verstoren. Dergelijke honden moet je met zorg socialiseren en niet te veel tegelijk opdringen. Als ze beginnen te piepen ga je weg van de plaats waar ze het doen. Gaan ze door, dan moet je zeker niet tegen ze praten, maar een correctie mag wel. Helemaal negeren gaat niet werken. Je moet het gedrag doorbreken. Doe net als de hondenfluisteraar en por met een of twee vingers kort maar krachtig tegen de zij. Met een maand of zes moet het echt helemaal over zijn, anders moet je wat forser optreden door hun aandacht te eisen en ze tot stilte te dwingen. Dit zelfde geldt voor zinloos blaffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100