Hoe kun je zien bij een poes of het een mannetje of een vrouwtje is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zie foto ;)

Het verschil in geslacht bepalen valt niet altijd mee. Vooral bij kittens of gecastreerde katers is het verschil soms moeilijk te zien. Toch zijn er een aantal punten waar je op kunt letten, zodat je zelf kunt bepalen of het een poes of een kater betreft. "Kittens" Het geslacht bij een vrouwelijk kitten is te herkennen aan de afstand tussen de anus en de geslachtsopening (vulva). Bij een jonge poes zit er weinig ruimte tussen deze twee. Vaak zitten deze zelfs bijna tegen elkaar aan. Bij een mannelijk kitten is de ruimte groter, hier zit het balzakje.

Bronnen:
http://kat.petadvisor.nl/artikel/kater-of-...

Als hij/zij een oranje vachtkleur heeft is het meestal een kater, maar dat is lang niet altijd het geval. Om het zeker te weten moet je de kat/poes optillen en kijken naar het geslachtsdeel.

Voor iemand die niet regelmatig met katten werkt is het lastig te zien. Een vrouwtje geeft 2 gaatjes die vlak op elkaar zitten. Het mannetje heeft er ook 2(!) maar daar zit iets meer ruimte tussen. Als je een aantal weken wacht dan zal het snel duidelijk worden welke een mannetje is.

Je kunt bij je kat onderaan de buik voelen of ie tepeltjes daar heeft. Zo ben ik erachter gekomen tijdens het aaien!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100