Wat is de verklaring dat Hachiko de hond, 9 jaar zijn baas opwachtte?

Na het overlijden van zijn baasje keerde Hachiko (Hachi) tot zijn dood dagelijks terug naar het station wat hij toen zijn baasje nog leefde ook deed.
Toen mensen dit opmerkten voedden zij Hachi pas, ook liep Hachiko weg bij zijn nieuwe baasje om weer naar het station terug te keren iig op het tijdsstip dat zijn oude eigenaar voorheen kwam.
De hond tuurde dan naar de deur van het station in afwachting.

Honden zouden mensen niet missen, althans niet waneer zij blijken volledig uit het oog te zijn en leven in het hier en nu wordt gezegd naast dat zij kunnen niet terug denken aan hoe gezellig het was oid.

Duidelijk accepteerde de hond enkel zijn oude baas als zijnde 'roedelleider' schijnt.
Hoe is dit te verklaren, en zijn er bewijzen althans in hoeverre dat mogelijk is?

Toegevoegd na 2 minuten:
Ik weet dat een hond zelfs na bv 10 jaar zijn oude eigenaar kan herkennen, dus daar gaat het niet om.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het komt vaker voor in de geschiedenis,honden die jaren bij het graf van hun baas bleven liggen.Van verschillende rasen.Dieren kunnen ook liefhebben net als wij.Als diverse vogels voor het leven samen zijn en geen andere partner meer nemen,zouden honden dat dan ook niet kunnen.

Het is bekend dat honden beschikken over een 'lange termijn' geheugen. Wanneer informatie middels herhaling is bewerkt in het korte termijn geheugen, of wanneer het is gekoppeld aan zinvolle andere informatie, kan het worden opgeslagen in het lange termijn geheugen. Vanuit het lange termijn geheugen kan informatie op een later tijdstip weer worden opgeroepen en bewerkt / gebruikt in het korte termijn geheugen. Dat honden mensen niet zouden missen lijkt mij overigens niet juist, onderstaande filmpje is een mooi voorbeeld. Het gaat hierbij om een soldaat die lang op uitzending geweest is.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=SAbCyA2rbxM

wellicht gewoon de dagelijkse routine? ik ben meer van de katten dan van de honden, maar ik weet wel dat veel dieren erg hechten aan een dagelijkse regelmaat. zeker nadat het baasje was gestorven kan de hond hier behoefte aan hebben gehad. ik denk dat dit een waarschijnlijker verklaring is dan dat de hond al die jaren naar het baasje heeft uitgekeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100