Waarom heet een teckel een teckel?

Heten ze teckel omdat ze zo klein en lang zijn waardoor je snel struikelt als ze voor je voeten lopen of is er een andere reden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Teckel is afgeleid van het Duitse: Dackel. Dat is een verkleinwoord voor: Dachshund, oftewel een Dashond; een hond die gefokt was om op dassen te jagen. In het Nederlands is dat verbasterd naar: Teckel/Tekkel (of Frikandel op Pootjes): http://nl.wikipedia.org/wiki/Teckel http://en.wikipedia.org/wiki/Dachshund Toegevoegd na 3 minuten: http://de.wikipedia.org/wiki/Dackel In de VS noemen ze die beesten: [deks'un] -> als iemand zegt: I've got myself two [deks'uns], they're a great addition to my being, bedoelt ze niet dat ze een borstvergroting heeft ondergaan (two puppies jumping in my shirt???), maar dat ze 2 tekkels heeft gekocht.

De teckel komt uit Duitsland, honderden jaren geleden. Ze werden oorspronkelijk gefokt voor de jacht. Door het langwerpige lichaam en de verkorte benen zijn ze heel geschikt voor het verkrijgen van een prooi. Dit deden de hondjes namelijk door zich naar binnen te graven en de op te jagen dieren zo uit hun hol te verjagen. Teckel betekent: badger hond. Een badger is een das. Het was dus voor de dassenjacht.

Bronnen:
http://www.dierenhulpzondergrenzen.com/Ras...
http://www.holferland.com/de-weimaraner-en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100