Gaat een wilde rat mijn huisdieren kwaad doen?

Ik heb vanachter in mijn tuin een garage maar die niet helemaal gesloten dus, er kan van alles in en uit. Ik heb ook 2 duiven, 2 kippen, 6 cavia's en 2 konijnen en zij 'wonen' allemaal vanachter in de garage. Op al het eten en stinken van die dieren komen natuurlijk ratten en muizen af. Ik heb 1 muisje in de garage in het begin deed die me altijd schrikken maar ondertussen is het precies al een beetje een huisdier geworden, maar ik weet zelf ook dat het weg moet. Ik hou erg van dieren en we hebben een muisvriendelijke muizenval. Maar de muis wil er niet in. Maar de muis is geen groot probleem voor mij mij. Maar er zit sinds gisteren ook een rat, rattenam dat tam zijn, vind ik niet erg maar deze komt uit het wild en is dus duidelijk niet tam!! Mijn papa gaat ratten vergif kopen, ik ben er geen voorstander van, maar het moet wel en als ik eerlijk mag zijn ik ben er heel bang van en de rat maakt altijd dit geluid 'grrrr grrrr grrrr' en ook heel luid, ik vind het heel eng. En ik moet een paar keer per dag naar vanachter gaan om mijn diertjes eten te geven. Niet zo fijn! Mijn kippen zijn er heel bang van! En die rat moet iets fout doen want van mijn cavia's zijn ze niet bang en die zijn net ietsjes groter! Ze waren zo bang dat ze een redelijk dik plastic in 2 hebben gebroken om van de rat te ontsnappen.

MIJN UITEINDELIJKE VRAAG IS: Gaat die rat mijn diertjes pijn doen? (Tot ze dood is)

Op de afbeelding zie je een kooi, kan de rat dat kapot bijten of ingeraken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, wilde ratten zijn geen knuffeldiertjes, en kunnen je huisdieren pijndoen. Doodbijten wellicht niet zo snel, maar ze kunnen wel doodgaan door de stress die het beestje je aandoet, en uiteraard door de vele ziektes die ze bij zich kunnen dragen. bovendien kunnen ratten een plaag worden, zodanig dat die echt professioneel bestreden moet worden. Dan is de eerst stap : alles wat ze lokt wegdoen, dus OOK je huidige dieren, vanwege hun eten. Dat is misschien nog wel de grootste bedreiging. Toegevoegd na 2 minuten: Oh, en ratten, zeker wilde ratten hou je niet zomaar buiten. Door het gaas zullen ze niet heen knagen, maar hout en plastic vormen geen noemenswaardige hindernis. Ook hebben ze vrij vlot door hoe ze die klemsluitingen op kooitje open kunnen krijgen. Toegevoegd na 2 minuten: Oh, en ratten, zeker wilde ratten hou je niet zomaar buiten. Door het gaas zullen ze niet heen knagen, maar hout en plastic vormen geen noemenswaardige hindernis. Ook hebben ze vrij vlot door hoe ze die klemsluitingen op kooitje open kunnen krijgen. Toegevoegd na 6 minuten: Oh, en ratten, zeker wilde ratten hou je niet zomaar buiten. Door het gaas zullen ze niet heen knagen, maar hout en plastic vormen geen noemenswaardige hindernis. Ook hebben ze vrij vlot door hoe ze die klemsluitingen op kooitje open kunnen krijgen.

Er kwam ooit een rat in mijn voliere, dacht dat het mee zou vallen, maar na enkele weken had ik minder grasparkieten, tot een een gat onder de grond vond, waar 7 dode parkieten in lagen ,1 kikker en een valkparkiet. Heb toen de bodem, met tegels belegd, toen was het over. Enige weken later, viel de rat mijn kippen aan, hij kreeg ze niet dood, maar ze waren wel zwaar gewond. Zorg dus dat de rat nergens bij kan komen, jouw kooi op de foto ziet er prima uit, maar waar lopen je kippen? Dus ja, een rat kan je huisdieren wat aan doen.

Ja, een rat zal je diertjes pijn doen door ziektes die hij overbrengt of doordat hij ze aanvalt of zelfs op eet. Hij DOET je diertjes blijkbaar al pijn, ze zijn zo bang dat ze een stuk plastic in 2 hebben gebroken. Dat doen ze niet voor niks. Bovendien komt een rat vrijwel overal doorheen. Wij hebben grote beton tegels in de garage en daar zit inmiddels een heel gangenstelsel onder. Ze ondermijnen zelfs de vloer dus (ik weet niet wat voor vloer jij hebt in je schuur) Pas wel op met het rattengif. De rat weet dat vaak heel goed te vermijden (ze laten zich erg moeilijk verjagen). Maar het is arsenicum, ook dodelijk voor je eigen diertjes en voor de muis.

Mijn kat is zelfs aangevallen door een rat, die deinzen echt nergens voor terug. Voorzichtig dat je huisdieren het gif niet binnen krijgen!

Een rat kan een plastic kooi doorknagen,ze hebben bij mij deze zomer de kuikentjes onder de moeder weggeroofd,die s'nachts in een vervoerskooi voor katten zat,en dat was van dik kunstof gemaakt. Ze kunnen door hele kleine kiertjes en spleten heen komen,daar zijn ze erg knap in en vaak komen er steeds meer bij.Zorg dat er s'nachts geen voedsel meer ligt ,want daar komen ze op af.Spuit Purr in alle kleine kiertjes en kijk naar zandhopen op de grond,ze komen vaak onder de grond door.En pas op met vergif,doe dat in een afgesloten doosje met 1 gat.Je hebt wel kans dat ook de muis ervan zal eten.Zorg in ieder geval dat een kat ze niet vindt en opeet als ze dood zijn,want dan gaat de kat ook dood.De muis plast wel op het eten van je cavia's of duiven en dat is ook niet gezond voor ze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100