Ik heb 2 katten waarvan 1 ondervoed. De andere wordt echter wat dik. Hoe kan ik dit aanpakken?

Ik heb 1 poes die ik heb overgenomen. Ze is ondervoed en moet echt aankomen. Mijn ander kat begint nu echter dik te worden. Ze krijgen gewoon voer (purina one en perfect). Ze komen beide niet buiten omdat ik in een flat woon. Nu vind ik het erg lastig met eten geven omdat ik dus wil dat mijn poes aankomt maar mijn andere juist niet! Ik wil ze liever ook niet op tijden eten geven omdat ik zelf onregelmatig naar college moet, en ik het belangrijk vind dat mijn poes dus kan eten wanneer ze wil. Hoe kan ik zorgen dat mijn kat niet meer aankomt zonder terwijl mijn poes juist wel aankomt? Oh en mijn poes heeft een intolerantie voor iets wat in blikvoer zit dus dat extra geven om aan te komen is ook geen optie!

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien is de oplossing tot de ondervoede poes aangekomen is, dat zal we even tijd nemen, beide katten in aparte ruimten (kamers) te laten met eigen kattenbakken en drinkbak en voerbak, totdat ze aangekomen is en de kater weer een beetje afgevallen, omdat hij nu niet meer te veel kan eten. zolang ze niet "op gewicht" zijn, zou ik ze uit elkaar houden met hun eigen hoeveelheid voedsel. als je thuiskomt is het probleem opgelost, dan kan je opletten en zien wat er gebeurt. succes !

Apart voeren lijkt mij de enige optie. Dit hoeft niet per se in aparte kamers. Dus geen gesleep met kattenbakken e.d. Wel de voerbakken enkele meters uit elkaar zetten. In elke bak de gewenste hoeveelheid voer die bij de kat past. Nu wordt het iets gecompliceerder omdat je op moet gaan letten dat de iets dikkere kat niet uit het bakje van de ondervoede katje eet. En erop letten dat de magere genoeg eet. Je zal hier veel tijd en moeite voor moeten doen. Als je niet thuis bent geen bakje met eten achterlaten. Dit alles om de hoeveelheden in de gaten te houden en af en toe een beetje streng zijn voor de overeter. Je kunt de andere niet deingen om te eten maar wel de tijd en rust geven om zoveel mogelijk te eten. Met geduld komt het wel goed. Succes!

het handigste is een voerkist maken. haal een houten kist (ikea?), en zaag daar een opening in waar de poes wel door kan, maar de kater niet. daar kan je het eten in plaatsen. misschien voor de poes wat hills ad halen, of rc convalescense support (te verkrijgen bij de dierenarts. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.margali.com/voerkist15.html Toegevoegd na 9 minuten: oh, je poes kan niet tegen blikvoer, overheen gelezen. mogelijk mag ze de convalescense support wel, overleg even met je dierenarts.

dat je kat te dik is komt omdat hij te weinig beweegt. dus een oplossing is om je kat naar buiten te laten, dat is sws beter voor een kat dan alleen maar binnen zitten. maar snap het wel omdat je in een flat woont, dan gaat het moeilijker. het kan ook dat hij te veel eet, kan het miss zijn dat je kat ook het eten van je poes opeet? daardoor word hij dikker en je poes zo dun. in dat geval moet je ze van elkaar scheiden als je ze eten geeft. zo niet, kan je je poes helpen met eten geven of geef je hem eten wat hij lekkerder vind dan brokken zodat hij wel eet en aankomt. als hij genoeg is aangekomen kan je hem weer brokken geven en kijken hoe het gaat

Het beste wat je kunt doen is ze apart voeren. Hierdoor kun je precies in de gaten houden wat ze eten. Je kunt ook beter controleren dat de iets te zware kat wat afvalt en de ander wat in gewicht bijkomt. Als ze samen eten kun je het beste kijken naar de interactie tussen de twee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100