Hoe kun je een hond en een kat leren overeenkomen?

Mijn hond zoekt wel toenadering, maar de kat begint dan telkens te blazen en bolt haar rug. Dan begint mijn hond te grollen en blaffen terwijl ze kwispelstaart. Wat zou dit laatste willen zeggen trouwens, blaffen en terwijl kwispelstaarten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet gewoon een beetje geduld hebben. Als de kat niet aan honden gewend is, zal ze moeten ondervinden dat de hond geen bedreiging vormt. Geef haar de kans om weg te kunnen als ze daar behoefte aan heeft. Laat de kamerdeur open staan of laat haar op een kast springen, als ze maar weg kan. Als de kat geen goed gevoel heeft en gaat blazen en er is geen ontsnappingsmogelijkheid, dan zou ze wel eens kunnen aanvallen. Het probleem met kat en hond is, dat ze een andere lichaamstaal hebben. Het zal dus eerst voor beide partijen duidelijk moeten worden wat de achterliggende betekenis is. Daar komen ze in rust en op termijn zelf achter. Niets forceren dus!

Dat is het spelen wat ze doen.!

Dat is puur spel. De hond vindt het leuk dat de kat reageert. Waarschijnlijk is de reactie van de kat puur instinct. Gewoon laten, misschien gaan ze ooit spelen. Zo niet, tja dan kun je er verder weinig aan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100