onze hond is een bull terrier hij is super druk hij bijt bijna elke kat en hij sloopt alles en hij blaft iedere keer wat moet ik doen? help!!!!!!

hij is 1 jaar en is super druk hij sloopt alles en hij jaagt de katten ook weg en bijt ze mijn 8 katten durven niet meer binnen te komen of te eten help me asjeblieft!!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt me duidelijk dat jij i.i.g. niet de baas kan spelen over hem. Dat mag nooit. Helaas, zit niets anders op om de hond naar het asiel te brengen. Voor een heropvoeding lijkt het mij wat te laat... jammer!

Hij is nu een jaar. Hoe reageerde hij op de puppycursus? Welke tips en trics heb je gebruikt in het afgelopen jaar om hem op te voeden? Of....is hij niet op puppycursus geweest? En zijn er geen degelijke opvoeding geweest? Tenzij de hond een afwijking heeft, is het duidelijk dat hij niet de juiste opvoeding heeft gehad. Cruciaal. Het zal nu heel moeilijk worden om hem nog 'her' op te voeden. Trouwens: Hoe groot woon je? Een bull terrier met 8 katten in een kleine woning is voor zowel kat als hond een straf! Ik raad je aan om professionele hulp in te schakelen. Neem eens contact op met de lokale puppycursustrainer, wellicht kan deze jou nog tips geven om de schade wat te verlichten. Er is ook kans dat je hond beter af is in een rustige omgeving waar hij met veel aandacht nog een gedragsverandering kan ondergaan. Succes!

1 Jaar, net volwassen. Hoe vaak word het dier uitgelaten? Kan hij z,n 2x per dag echt energie kwijt? Heeft hij jeuk, exceem etc waar hij gek van word? Katten en honden gaan niet samen als ze niet opgroeien. Hij is dus niet gesocialiseerd, verveelt zicht, krijgt geen aandacht, en als laatste hij weet niet waar hij aan toe is (Concequent zijn.) Het belangrijkste, zijn 1e levensjaar (opvoeding) Heb je hem als pup of uit een asiel? Dat slopen,knagen en vreten is verveling(Heeft hij speeltjes of een kluif? Mischien kan hij niet tegen alleen zijn , of heeft hij pijn (Dierenarts laten kijken) In ieder geval een deskundige erbij halen. Het dier in laten slapen of naar een dierenasiel pas als laatste optie, we kweken met honden op het onkruid is. En het blijft een levend wezen. Succes, ik hoop het beste voor je.

Het klinkt alsof je hond aan het puberen is. Honden hebben zo hun eigen versie van de puberteit. Als ze volwassen beginnen te worden kunnen ze net zo lastig zijn als mensen van een jaar of 16. Het is belangrijk dat de hond ruim voldoende beweging krijgt zodat hij zijn energie (en daar hebben terriërs veel van) kwijt kan maar ook je consequent bent naar de hond en fout gedrag meteen corrigeert. Honden hebben veel aandacht nodig. Je kan proberen om te doen alsof je weggaat en dan te corrigeren wanneer de hond zijn sloopwerk begint om hem dan te corrigeren. Na een of twee keer zou de boodschap doorgedrongen moeten zijn. In mijn ervaring zijn ze in deze periode ook heel erg leergierig. Probeer wat commando's en kunstjes aan te leren. De hond is dan bezig en merkt zo snel wanneer hij iets doet wat op goedkeuring kan rekenen en een hond die weet dat hij op een extraatje kan rekenen voor het brengen van de post zal die niet meer verscheuren (wel opletten; sommige honden zijn slim genoeg om dan niet alle post in 1 keer te brengen). De hond zal iemand in huis als roedelleider zien (of: dat zou iig het geval moeten zijn). Als die zich niet gek laat maken is het voor de hond gemakkelijk om te accepteren wie de baas is en zou het niet moeilijk moeten zijn dit gedrag af te leren. Ook honden gaan het gezag aftasten als ze gaan puberen. Laat de hond dat gezag niet overnemen anders krijg je het soort hond waar ze bij National Geographic hele series aan wijden. Kalm, consequent en dominant zijn en de hond behandelen als een hond (het blijft me verbazen hoeveel mensen een hond niet als een hond maar als een mens behandelen). Een hond die zijn plek kent en weet aan welke regels hij zich moet houden is een veel gelukkiger hond dan een die niet weet waar hij staat in de rangorde. Kijk overigens uit met waar je een hond voor straft of beloont. Een hond die 20 keer niet luistert als je hemt roept kan je niet straffen wanneer hij bij de 21e keer wel komt. Je moet dan juist het wel luisteren belonen. Dus alleen heterdaadjes straffen/belonen op het moment dat het gebeurd en niet een minuut later. Een hond legt anders de verkeerde verbanden. Het zal je bv verbazen hoe vaak een hond bij een commando om te zitten eigenlijk reageert op de lichaamstaal van de baas en niet op het verbale commando. Het is maar net welk verband de hond legt en dat kan wat moeite kosten om uit te vissen (honden spreken geen Nederlands en mensen geen honds; beide moeten aftasten en van elkaar leren).

Een overprikkelde Bull pup van een jaar, ziet de katten als speelgoed en in het begin de katten hem waarschijnlijk ook. De hond weet NIET HOE groot en sterk hij is. Geestelijk nog lang niet volwassen. Gezien je situalie lijkt het me dat je een GOED baas voor deze hond moet zoeken , anders eindigt zijn leven veel te vroeg aan de punt van een spuit. Ik ga niet preken. De opsomming is bedoeld als kort en onvolledig overzicht van de problematiek.Zoek echt een liefhebber die kundig is EN TIJD heeft. Probeer het dier tusssentijds te stallen bij verstandige (dieren)vrienden. Met de nodige inspanning kan dit avontuur nog een goede afloop krijgen. Vals op de katten is hij wellicht niet, hij kent domweg zijn eigen (toegenomen) kracht niet en snapt niet waarom die katten hem krabben, sissen en blazen. Het hondje (want dat is hij mentaal nog) is zich van geen kwaad bewust, anders waren echt al je katten al morsdood. Lieve vraagstelster (m/v), dit probleem wordt alleen maar snel veel erger als je niets doet. Zink niet weg in zelfverwijt want daar kom je geen steek verder mee dan het besef datv de keuze onhandig was. Zet jezelf EN je netweerk in gang om een goed adres te vinden, voor cursussen en crisisbeheersing ben je volgens mij te laat. Als hondenfokker weet ik dat een nieuwe start op een totaal andere plek nog verbazend goed (voor alle partijen) kan uitpakken. Daar zou ik op inzetten. Ik wens je heel veel sterkte, doortastendheid en moed!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100