Mag mijn hond (9weken oud) al in contact komen met andere honden?

Heeft zijn 1ste 2 spuiten al gekregen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja natuurlijk; afgezien van de spuiten heeft het dier ook weerstand gekregen via de moeder. Voor de socialisatie is het ook niet verkeerd.Niet teveel laten rennen uiteraard en spelen met mate en met honden die voorzichtig zijn.

Je mag een hond van 8-9 weken gerust met andere honden laten kennismaken. Neem hem echter niet mee naar een echt uitlaatveld, daar is een concentratie van bacteriën/ziektekiemen. Het beste is het hondje onaangelijnd te laten kennismaken. Als de andere hond ook niet aan de lijn zit zal de kennismaking veel natuurlijker verlopen. Zoek wel grote honden op die te vertrouwen zijn. Het is een fabeltje dat grote honden pups niets zouden kunnen doen. Pas buiten op met over het paard getilde keffertjes, die bijten vaak uit angst en frustratie, de goede niet te na gesproken hoor! Als je zelf gespannen bent zal de pup dat onmiddellijk merken en jouw angst/spanning overnemen. Ga zo snel mogelijk naar puppycursus. Hier mag dat al met 9 weken. Dan ben jezelf wat rustiger, omdat je pup onder leiding van een hondenkenner/opvoeder zijn socialisatie zal doormaken en jijzelf een handreiking krijgt hoe je het het best kan aanpakken. Het is van het grootste belang dat de pup kan kennismaken met stabiele honden in iedere leeftijdsklasse, van klein tot groot.

Tja, dat hangt er vanaf. In principe kan het zeker geen kwaad dat een jonge hond sociaal contact leert hebben met andere dieren. Maar hou wel rekening met de wetgeving in bepaalde landen. Het is namelijk mogelijk dat indien je hond in contact geweest is met andere honden hij voor een bepaalde leeftijd niet mee over de grens mag (tenzij hij tijdig is ingeënt en dat is bij jonge dieren nu net het probleem). Iets om rekening mee te houden als je vakantieplannen in het vooruitzicht hebt.

Juist in contact laten komen met andere honden, dit is goed voor de socialisatie. Ze hebben na 2 entingen genoeg afweerstoffen Nog niet bij water gaan lopen dat mag pas als de ziekte van weil enting er in is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100