Hebben vissen een remweg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Leuke vraag :-) Antwoord: ja, ongetwijfeld. Alles wat beweegt en wat massa heeft, heeft een bepaalde tijd nodig voor het tot stilstand komt. Al zal de berekening vast wat ingewikkelder zijn, omdat je je in water heel anders beweegt dan door de lucht.

Vissen hebben geen remweg. Zij moeten in het wild in een fractie van een seconde moeten omkeren bij gevaar. Je zult dan in een aquarium ook wel eens zien dat een vis in een -knippering van de ogen- verdwenen is.

Nee vissen hebben geen remweg, want aangezien vissen geen voertuigen zijn kan je per definitie niet spreken over een remweg. Als we het toch zouden toepassen op vissen dan hebben vissen uiteraard wel een remweg. Want geen enkel bewegend materieel voorwerp heeft een oneindige vertraging, dus ook een vis niet. Natuurlijk is de 'remweg' van een vis hier wel van afhankelijk en zal deze (naast de aanvankelijke snelheid) dus ook afhankelijk zijn per soort. Want ik kan me goed voorstellen dat bijvoorbeeld zwaarddragers die achteruit kunnen zwemmen hierdoor ook sneller kunnen vertragen. Met de stelling hierboven ben ik het absoluut niet eens. Als een vis rechtsomkeer maakt is ie niet gestopt maar enkel van richting veranderd. Er is dus al helemaal geen sprake van een 'remweg'.

er is wel sprake van een voortstuwende kracht, maar niet van een remweg zoals deze op voertuigen van pas kan zijn. o. a. de de achterwaartse snelheid van de voortstuwende lichaamsgolf is de belangrijkste factor voor het bepalen van de uiteindelijke zwemsnelheid, en dat zogeheten 'slip ratio' (remweg) hangt af van het Reynoldsgetal.

Bronnen:
http://dissertations.ub.rug.nl/faculties/s...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Getal_van_Reynolds

Vissen hebben wel degelijk een remweg. Als een vis (of sowieso iets) stopt met zwemmen ligt hij na een tijdje stil. Maar niet direct. De weg die hij dan aflegt is de remweg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100