Wat kan je doen als 2 poezen elkaar niet dulden? (zie uitleg)

Vrienden van mij hebben 2 poezen. De ene is een europese korthaar en de ander een raskat ik denk dat dit een Noorse Boskat is. Het zijn 2 vrouwtjes, en allebei geholpen.

De Europese korthaar was er als eerste en is nu 5 jaar oud. De Noorse is nu 3. De Noorse is als kitten erbij gekomen, en vermoedelijk hebben ze dit niet goed aangepakt. Dat zeggen onze vrienden zelf ook. Ze hebben ze gewoon bij elkaar gezet, en zoek het maar uit.

De twee vliegen elkaar steeds in de haren, en het blijft steeds een strijd. Krabben, bijten. Als de ene ergens ligt te slapen gaat de ander haar net zo lang slaan totdat ze weg gaat en dan vervolgens een hele achtervolging door het huis, en dat gaat maar door en door.

Die vrienden van mij hebben mij gevraagd of ik daar een oplossing op weet, omdat wij het met onze katten net zo hebben gedaan, maar dat is wel goed gegaan. Misschien omdat het broer en zus zijn uit een ander nest, met een jaar ertussen, maar dat weet ik niet zeker.

Zij vroegen zich af, of het misschien een optie was om de katten even een dagje gescheiden van elkaar uit logeren te sturen. Dan het hele huis schoon te maken.

Vervolgens de katten 1 voor 1 op te halen en gescheiden van elkaar in een andere kamer te zetten (ieder eigen voerbak en katten bak) Na een paar dagen de ene kat in de ruimte van de ander te zetten en visa versa. Zodat ze opnieuw aan elkaars geuren kunnen wennen.

Of weet iemand een betere oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de katten uit logeren sturen is het beste recept voor nog meer stress. des te harder zullen ze elkaar om de oren slaan. een herintroductie valt te overwegen, maar dan is er geen sprake van een paar dagen, denk eerder in weken/maanden. dit probleem hebben ze jaren aan laten slepen; dat is niet 12-2-3 op te lossen. iedere volgende stap in de herintroductie mag pas genomen worden als beide katten totaal ontspannen zijn. iets te veel haast, en je kan weer van voren af aan beginnen. dus eerst katten gescheiden tot rust laten komen, dan geuren uitwisselen, dan hor of haakje op deur, dan pas weer samen. voor iedere stap ruim de tijd nemen. verder is het verstandig feliway in te zetten. zorg ook voor voldoende rust en verstopplekjes, ook in de hoogte. ook zullen de katten minder op elkaar gefixeerd zijn als ze afleiding en uitdagingen hebben. laat ze dus veel en op regelmatige tijden spelen met de katten, laat ze snoepjes verstoppen en een voerp-uzzel maken. mocht dit alles helaas niet het gewenste effect hebben, dan is het wel zo eerlijk naar de katten toe er een te herplaatsen. leven in voortdurende stress is geen doen voor een dier, en het ondermijnt bovendien de weerstand. sterkte en succes voor je vrienden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100