Welke sierlijke vissen kun je bij goudivssen plaatsen?

Hey,

Wij hebben net een klein aquariumpje gekocht, de naam is Baby BiOrb (15l), er zitten 2 goudvisjes in sinds woensdag, we geven die nu gewoon voer maar we zullen ook nog van die garnaaltjes kopen of watervlooien.

Nu is mijn vraag, we zouden er graag nog een derde visje bij hebben, de Baby BiOrb is 15 l en die man waar we de goudvisjes kochten zei dat er nog een derde bij kon, we zoeken dus een sierlijk zwart koudwatervisje, die hetzelfde voer heeft zoals een normaal goudvisje, die je er uiteraard ook bij kunt zetten en geen problemen vormt met de andere goudvissen, we hebben al gekeken voor een zwart goudvisje maar we willen graag nog iets sierlijker, met een lange staart.


btw: Groeien goudvissen echt naargelang de grote van de aquarium?

Weet jij het antwoord?

/2500

De inhoud van slechts 15 l is al veel te weinig voor je twee goudvisjes!! Het is een schande dat de handelaar dit niet weet of niet vertelt. Vissen groeien. Ook de vervuiling groeit dan mee. Maar niet de inhoud van je aquarium en de capaciteit van je filter. Dus zijn er ook geen geschikte vissen om er bij te zetten.

geen, je zou er niet eens goudvissen in moeten houden!! veel te klein, hooguit 3 mannenguppen maar dan houdt het ook wel op. de man die zegt dat er nog van alle en nog wat in kan wil enkel verdienen, en heeft maling aan het welzijn van de vissen. goudvissen zou men eigenlijk alleen maar moeten houden in een groot aquarium. (dus geen 60x30x30) garnaaltjes moet je minimaal met 10 tegelijk houden (groepsdieren) inclusief grote mosbal en schuilplekken. gaat allemaal niet passen in je bak. daarbij zitten garnaaltjes graag verwarmd. dus ALS je er vissen in wil doen: 3 endler mannen en that's it. (ook deze niet op een koude plek zetten omdat het koud water vissen zijn) Toegevoegd na 4 uur: op een plaatje lijkt het leuk, zie hebben ze er hier clownsvissen in gefotoshopt. ff zoeken op het houden van dergelijk vissen en men kan lezen dat het gewoon oplichterij is en totaal niet haalbaar is in zo'n bak (zeeaquarium?!)

Helaas moet ik je vertellen dat 15 liter te weinig is voor 2 goudvissen. Deze hebben minstens 50 à 60 liter nodig en eigenlijk liefst nog meer. Want pas in een groter aquarium zullen ze tot hun volledige lengte uitgroeien. In een aquarium van slechts 15 liter zullen ze er echter aan hun beperkte ruimte/groei lijden! Mijn antwoord is dus in eerste instantie: zorg eerst voor een groter aquarium. En pas als je een aquarium van meer dan 100 liter hebt kan je gaan overwegen om een derde vis erbij te nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100