Hoe kan ik mijn hond leren door een horgordijn lopen?

Ik heb een mini yorkshire terrier (zie foto).
Nu met deze warme dagen heb ik een horgordijn voor de deur hangen. Maar zij wil dus niet naar buiten en naar binnen, maar ik wil haar natuurlijk ook niet zelf naar buiten zetten omdat ze het zelf moet leren.
Ik heb het zelf al geprobeerd door een snoepje binnen te leggen en dan weg te gaan zodat ze binnen komt, maar ook dat werkte niet.
Haar naar binnen duwen werkt ook niet dan verzet ze zichzelf alleen maar.

Heeft iemand anders nog tips of een goede manier om haar dit te leren, of doe ik het eigenlijk fout en moet ik het gordijn steeds voor haar open doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb laatst een item van Cesar Milan gezien over een hond die niet door de deur durfde omdat daar een rolhor tussen zit die met een klap dicht valt en de hond was bang geworden voor dat geluid. Lijn je hond aan en straal zelfvertrouwen uit en neem hem mee door de deur. Geef hem een hondensnoepje als hij er door gaat. Wil hij niet, blijf volhouden, houd hem kort en trek hem mee, hij moet alleen vertrouwen krijgen. Begin eventueel door de gordijndelen naar twee kanten vast te zetten en steeds een beetje losser te laten. Gewoon volhouden, steeds een snoepje geven en riem steeds losser laten. Daarna met losse riem proberen.

ik heb destijds het zelfde probleem gehad met mijn katten en een kattenluik dat voor alledrie nieuw en eng was. mijn vriendin wist de oplossing: twee ons rosbief... heel simpel: de een is buiten en de ander binnen degene met het stukje rosbief doet zijn hand door het kattenluik/ horgordijn en lokt de kat / hond met de rosbief. heb geduld, blijf het proberen, geef niet toe of op, het moet lukken en dat doet het ook, of je hondje wil niet naar buiten, ook prima, maar niet waarschijnlijk! succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100