Is het mogelijk om je kat te vergiftigen met een vlooien behandeling?

Mijn twee kittens hebben erg last van vlooien, ik heb 2 dagen terug hun een pipetje gegeven. Ik heb veel dooie vlooien gevonden maar als ik hun vacht check zie ik er nog een heleboel erg actief leven.

Ik heb nog 1 pipetje over, zou ik deze kunnen verdelen onder de twee kittens? Of kan ik ze hiermee vergiftigen? (Ik weet niet hoe die pipetjes hun werk doen). Het pipetje is wel speciaal voor kittens.

De kittens zijn nu 9 weken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja, dat is zeker mogelijk, en dat gebeurt helaas ook. zeker oudere vlooienmiddelen (exil is berucht) zijn gevaarlijk. de werkzame dosis ligt nl heel dicht bij de toxische dosis. veel katten hebben door overdosering van deze middelen neurologische schade opgedaan, en sommigen zijn overleden. gebruik sowieso alleen middelen van de dierenarts, en bestudeer de bijsluiter. ik heb het nu over volwassen katten; met kittens moet je al helemaal geen risico nemen! raadpleeg je dierenarts!

Lees de gebruiksaanwijzing en volg de dosering op, zolang je je daaraan houdt komt het goed. Toegevoegd na 3 minuten: Omdat ik het merk niet weet kan ik moeilijk advies geven maar de meeste merken zijn voor vier weken. Het lijkt me dan dus niet de bedoeling om ze na 2 dg nog meer te geven. Lees de gebruiksaanwijzing en kijk tot hoe lang je nog levende vlooien mag tegenkomen. Verder zal er wel een adres of website op staan voor meer informatie.

Zou ik niet doen, de pipetjes die je nu gegeven hebt blijven nog actief . Na een tijdje moeten alle vlooien weg zijn! Anders ff info vragen bij de dierenarts

Ik zou de kittens geen half pipetje erbij geven .Je kunt ze beter goed kammen met een vlooien kam en de vlooien die er af komen gelijk dood drukken . je kunt ze na 4 weken wel weer een pipetje geven succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100