mogen parkieten van de ficus planten eten en mogen ze ook varens eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn wel 800 soorten Ficussen en duizenden soorten varens. Van de meeste soorten is niet bekend of de parkieten ze mogen eten. ( giftig) Maar waarom deze risico's nemen? Parkieten zijn plantenslopers, geef ze maar wilgentakken, vooral de krulwilg en geef ze paardebloemblaadjes, maar zet geen kamerplanten bij je parkieten, als je niet zeker weet of ze giftig voor ze zijn. Ga anders bij een kweker informeren, welke parkieten soorten, welke planten niet mogen eten.

In de eerste plaats: of ze dat mogen bepaal jij ;-) Als ze los in de kamer zijn, zorg er dan voor dat er altijd iemand bij is. Het is niet verstandig om ze van welke kamerplant dan ook te laten snoepen, want van vele kamerplanten is niet bekend of ze giftig zijn voor vogels. Je kunt ze takken geven van een aantal struiken/ bomen/ planten van buiten, waar ze mee kunnen spelen en van kunnen eten. Onderstaand een link naar een site, waar je kunt lezen wat wel en wat niet goed is voor ze. http://www.babyvogels.nl/planten.htm Toegevoegd na 19 uur: Als je je vogels takken wilt geven van bomen, wees er dan wel 100% zeker van, dat ze onbespoten zijn! Vooral bij fruitbomen: daar wordt vaak veel gif gebruikt.

Ik zou niet afgaan wat ze op internet allemaal roepen, want ze roepen allemaal iets anders, en er zitten erg veel fouten in die plantenlijsten, geschikt of niet geschikt. De enige soorten die 100% betrouwbaar zijn, zijn de knotwilg, krulwilg, en de schietwilg, de Esdoorn, Beuk, Allerlij fruitbomen, Els, berk, meidoorn, Es. Kamerplanten, gewoon standaard nooit vertrouwen met je vogels. Toegevoegd na 6 minuten: o ja, en de hazelaar. Beste 2de keus als je geen wilg kunt vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100