wij hebben een boomer hondje 15 jaar oud. Hij zakt door zijn achterpoten . Wat kan dit zijn ?

Hij kan nog een klein beetje lopen, maar valt vaak zomaar om, en sleept dan met zijn achterlijf over de vloer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste telt voor een hond 1 jaar als 7 mensen jaren dus is boomer omgerekend al 105, het door de achterpoten zakken kan wijzen op HD (heupdysplasie) maar ouderdom komt met gebreken, ook voor trouwe viervoeters. Op de bron vermelding zie ik leeftijden van 14 jaar langskomen. Succes en houdt rekening met zeer hoge kosten van de dierenarts en als Boomer veel pijn heeft, wees dan als mens de wijste in deze en laat hem naar de honden hemel gaan.

Bronnen:
http://www.dierenforum.nl/forum/viewtopic....

Versleten gewrichten, maak zo snel mogelijk een afspraak met de dierenarts.

Dit komt op die leeftijd regelmatig voor ( meestal bij grote honden) en kan verschillende oorzaken hebben. Ik zou zo snel mogelijk een afspraak met de dierenarts maken! Heel veel sterkte!

beklemming in de zenuwen, slijtage, aandoening in de hersenen (kleine bloeding) gezel of bultje wat ergens op drukt, het kan van alles en nog wat zijn. feit is dat het hond je oud is en net zoals oude mensen van alles kan (gaan) mankeren. wat het is (zenuwen of het bewegingsapparaat) is maar 1 vraag. belangrijker is: wat is de oorzaak. (is het te verhelpen/verbeteren, is de verlies van controle over de achterpootjes blijvend of tijdelijk etc) laat je hondje dus onderzoeken en maar een afspraak bij de DA. wij kunnen hier op GV geen enkele zekerheid geven en enkel maar #mogelijke# oorzaken opsommen waar jij, en zeker je hondje niets aan hebben. heel veel sterkte en hopelijk beterschap met je boomertje op respectabele leeftijd! hou je ons op de hoogte?

waarschijnlijk heeft hij last van zijn heupen of zijn knieen die versleten kunnen zijn. Maar het kan ook reuma zijn. En je moet er rekening meehouden dat 15 jaar best wel oud is voor een hond. Maar ga in ieder geval even naar de dierenarts voor de zekerheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100