Kat: wondje boven oog, wat te doen?

Mijn poes heeft sinds een dag of 4 een wondje boven haar oog. In eerste instantie dacht ik dat ze zich had gestoten. Het is een oppervlakkige wond.
Echter vanavond zag ik dat ze ook korstjes/bloed had boven haar andere oogje. Het eerste wondje krabde ze al steeds open, maar nu heb ik dus het vermoeden dan beide wondjes door krabben zijn ontstaan.
Het is een binnenpoes, dus ze kan geen vlooien hebben.
Wat kan ik doen? Ze is verder helemaal normaal, eet/drinkt/plast/poept normaal.
Ik heb haar lichaam verder gecontroleerd en ze heeft geen andere wondjes.
Zou het zin hebben om een kapje te halen bij de dierenarts of heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mijn eerste gedachte is niet aan vlooien; dan zie je vaker roofjes op de achterhand. bij plekjes op de kop denk ik eerder aan een voedselallergie. hoe dan ook, van op afstand blijft het gissen. in eerste instantie kan je calendulazalf of uierzalf smeren, en eens kijken of dat de wondjes verzacht en doet genezen. zo niet, dat is toch een bezoek aan de dierenarts gewenst. met een kap om te doen, bestrijd je de symptomen, niet de oorzaak.

Misschien heefdt u poes een alergieze reactie op iets en dat kan jeuke en daar gaat ze van krabbe is ze misschien met iets ongewoon in contact geweest als ik u was zouw ik naar de dieren arts gaan

Bij de dierenarts een tube Clindacutin halen dat 2x per dag dun aanbrengen,echt een supermiddel !

Niets meestal genezen zulke wondjes weer vanzelf. Wacht anders in ieder geval tot woensdag. Dan kan je de situatie nog echt eventjes goed bekijken en aan kijken. Geef het nog wat meer tijd. En neem Maar van mij aan dat het echt wel zonder zalfje of pilletje geneest.

helaas is het een misverstand dat een binnenpoes geen vlooien kan hebben ! de mogelijkheid bestaat dat een vlo met een mens mee naar binnen reist en vervolgens bij de binnenpoes op bezoek gaat...en daar blijft wonen... je kunt dit natuurlijk met een vlooienkam checken, zijn er strontjes of komt je zelfs vlooien tegen... wat betreft de wondjes, die moeten bekeken en behandeld worden en zonder bij de dierenarts langs te gaan en advies te vragen en zomaar een kap om doen, lijkt me geen goed idee. als je niet weet wat er aan de hand is en wij kunnen niet door de computer heen een diagnose stellen, als we dat al zouden kunnen doen. antwoord : ga naar de dierenarts, deze zal vertellen welke behandeling noodzakelijk is en of er eventuele anti vlo druppels nodig zijn ! succes !

2x per dag een beetje honingzalf erop smeren, verkrijgbaar bij reformwinkels of dierenarts. Onze kat Plurk had een wond van 5 cm op haar wang, nadat we dit zijn gaan smeren, zie je er nu na 2 weken, haast niets meer van. Succes

Mijn kat had hetzelfde een aantal jaren geleden toen ik nog getrouwd was. Hij kreeg eerst 1 wondje boven zijn oog die hij steeds open krabte en daarna verscheen er 1 boven zijn andere oog. We hebben toen de dierenarts gebeld die dacht dat het voedselallergie was en gaf hem een injectie en schreef dieet brokjes voor. Het hielp niet. Pas toen mijn ex weg was met een andere vent en het geschreeuw en gegil van haar ophield, waar onze kat vreselijk bang voor was, verdwenen de wondjes. De dierenarts bevestigde, het was dus gewoon pure stress. Nu is hij weer helemaal de oude, kerngezond en 17 jaar. En hij is ook een binnenkat. Succes in ieder geval! Toegevoegd na 1 minuut: P.s. Katten zijn ondanks andere verhalen die de ronde doen, wel degelijk erg sociale dieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100