mijn kanarie is aangevallen door een kat. help wat nu?

hallo,

vanochtend toch mijn kanarie even was ontsnapt, viel mijn kat hem aan. ik was er supersnel bij en heb de kat meteen er weggehaallt. de kanarie was erg geschrokken en ik heb hem even in een doek gedaan en even warm gehouden. nu zit hij in zijn kooi. hij eet en drinkt gewoon goed. vliegen doet hij ook nog wel. ik heb 1 probleem. hij zit een beetje stil in zijn kooi en heeft een paar bloedvlekjes.
moet ik me hier zorgen om maken of zal ze snel weer de oude worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik zou gewoon kijken of hij ergens bloed. als hij gewoon eet, drinkt en rond vliegt is er niks aan de hand. de rui periode is nu ook. dit kan verklaren waarom hij nu wat stiller is. doe wat vitamine in zijn water dit helpt je vogel wat sneller door de rui heen. verder zal ik er niet te veel aandacht aan besteden. als je namelijk bang bent dat er weer iets gebeurt en of er iets mis is en hem de hele tijd nakijkt dan zal je vogel hysterisch kunnen gaan reageren als je kat dat ook maar effe langsloopt omdat hij zo`n slechte ervaring er mee heeft gehad. door er minder aandacht aan te besteden verminder je de kans op een kattenfobie bij je vogel. succes!

als een vogel door een kat gepakt wordt, heeft hij meestal een wond onder de oksels. controleer dat even, en smeer er zo nodig wat betadinezalf op. doe ook maar een doek over de kooi, zodat het beestje rustig in de schemer bij kan komen.

gewoon met rust even laten, hij zit te bekomen nog..leg een doek over de kooi..daar blijft hij rustig van.. als hij gewoon eet en drinkt is het goed...de enige die echt hulp nodig heeft ben jij nu... blijf zelf kalm en ga niet steeds voor het kooitje hangen...

Voor alle zekerheid kun je het best even naar een dierenarts gaan, dan weet je zeker dat je kanarie niets mankeert, je weet maar nooit. Kijk even welke dierenarts bij jou weekenddienst heeft. Succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100