Onze pup 10 weekjes oud krijgt brokjes van het merk SMOLKE en dan de mini/medium varriant. Hoeveel mag mijn pup per dag eten?

In de dierenwinkel werd mij gezegd dat ik op de tabel moet kijken en dan moet kijken wat het volwassen gewicht ongeveer wordt en dan bij het aantal maanden hoe oud ze is en als ik dat doe, mag ze 295 gram per dag eten, maar nu was het voer op en kwam ik in een andere winkel om de brokken te halen, en daar vertelde ze mij dat ik bij het gewicht moet kijken wat ze nu weegt, dan zou ze per dag ongeveer 100 gram mogen eten. Die 300 gram per dag krijgt ze met gemak op.
Maar ik wil wel de goede hoeveelheid aan haar geven.
Wie kan mij helpen?

Onze pup weegt nu ongeveer 8 kilo, is 10 weken, en het is een kruising tussen een mechelse herder en een amerikaanse bulldog.

Groetjes Kelly.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze is nog flink in de groei, dus ik zou eerder denken dat dierenwinkel 1 gelijk heeft. Wat staat er precies op de verpakking van het voer? Want dat zou ik aanhouden. En als je pup nu hetzelfde eten krijgt als bij de fokker, zou je bij de fokker kunnen navragen hoeveel ze moet krijgen.

Als ik zo eens op de site kijk dan lees ik dat je ongeveer 500 gram per dag mag geven want ik vermoed dat je pup als volwassen hond ongeveer 40 kilo gaat wegen. http://www.smolke.nl/hondenvoeding/smolke-puppy-2 Het is nogal veel vind ik,maar er wordt ook aangeraden om 10 % minder te geven als dat er op de zakken hondenvoer staat aangegeven. Wil je echt een goede hondenbrok geven,dan kun je het beste overstappen[geleidelijk] op de merken; Orijen,Acana,Wolfsblut of Taste off te Wild. Zelf geef ik mijn hond[8 maanden oud] Taste off the Wild omdat er net als de rest bovenstaande merken geen granen in het voer zit want granen is echt bagger voor je hond. Als je pup zo'n 4 maanden oud is,raad ik je aan om over te stappen op volwassen voer,dit omdat de pup anders veel te snel groeit door de pupbrokken en dit is niet goed voor het beendergestel. Veel plezier met je pup.

De pup zal, als hij in de groei is, net zoveel eten als wanneer hij volwassen is. Jouw pup zal tussen de 25 en 30 kg wegen als hij volwassen is. Op de verpakking lees je wat een voederhoeveelheid is (ongeveer) voor dit volwassen gewicht. Dit deel je door 4 of 5 voedingen. Dat is wat je per dag mag geven. Eet de hond zijn portie niet op, dan haal je het na tien minuten weg. Niet iedere hond eet evenveel. Bij de volgende voeding geef je dan een heel klein beetje minder en kijkt of hij dit wel opeet. Verder moet hij vrolijk blijven en beweeglijk. Voedingshoeveelheden zijn altijd een leidraad, nooit een vast gegeven. Met honderd gram per dag honger je hem uit, maar met 500 gram kan je hem over een maand 'rollen'. Ik denk dat je tussen de 250 en 300 gram brokken uitkomt. Mocht je je hond voor training kleine beloningen geven (bij het zindelijk maken enz.) dan moet je dat wel van zijn dagelijkse portie aftrekken, anders krijgt hij teveel. Hier de groeicurve voor honden, dan kan je zien wat het uiteindelijk gewicht van je hond gaat worden: http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/pup%20groeicurve.html Deze groeicurve naziend, kom ik voor jouw hond uit op een volwassen gewicht van 28 kilo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100