Zouden alle dieren kunnen zwemmen als ze zwemles kregen?

Wij mensen zouden van nature ook niet kunnen zwemmen. Totdat we dat ons zelf leerde. (waar of niet?)
Dus zouden alle dieren kunnen zwemmen als ze zwemles kregen? Natuurlijk houden niet alle dieren van water. Maar in theorie dan..

Toegevoegd na 5 uur:
En als we het hebben over sommige dieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo denken mensen dat honden allemaal kunnen zwemmen, maar die gedachte berust ook niet op waarheid. De engelse buldog bijvoorbeeld is een hond die absoluut niet kan leren zwemmen. Meestal blijven deze dieren dan ook het liefst ver van water weg. Niet iedere jonge hond die wel zal kunnen zwemmen kan dat bij de eerste poging al. In het begin zwemmen kleine hondjes met hun voorpoten te hoog in het water. Na verloop van tijd corrigeren ze dat zelf, maar dat kan soms dagen duren. Er zijn honden met zwemvliezen tussen de tenen, bij voorbeeld labradors en new foundlanders. (Er zijn er nog veel meer.) Deze honden zijn dus voorbestemd voor waterwerk. Er zijn mensen die denken dat katten niet kunnen zwemmen. Dat is ook een misvatting. Katten die in het water vallen, zullen zo snel mogelijk weer op de kant willen klimmen omdat ze niet van een nat pak houden, maar in noodgevallen zwemmen ze het hele kanaal over. Dit laatste heb ik met eigen ogen gezien. Insecten kunnen op het water lopen omdat de oppervlaktespanning van water dat toestaat. Gooi er echter een druppel afwasmiddel in en ze verdrinken, omdat de oppervlaktespanning van het water is doorbroken. Over zwemles gesproken: mijn eerste hond heeft zwemles gekregen van een volwassen labrador. Die lokte haar het water in met een stok in de bek. In tien minuten was het gepiept.

Jonge babies kunnen zwemmen, dus je uitgangspunt klopt niet helemaal. Maar veel dieren kunnen zwemmen, volgens mij bijna allemaal.

Ze kunnen het al of ze kunnen het niet, zwemles is niet de vraag... Maar alle dieren kunnen zwemmen, allemaal, gooi ze maar in het water, de een komt er meteen uit en de ander doet er wat langer over... Maar ik ben ervan overtuigd dat alle landdieren eruit komen, de meeste vogels ook wel, maar insecten wellicht niet... Een dier dat niet uit het water kan komen is te kwetsbaar om te overleven in deze waterwereld...

Nee, dieren kunnen geen zwemles krijgen.

Nee. Dieren moeten het met hun instinct geleerd hebben. ze hebben geen hersens als ons dus kunnen het niet leren.

Mijn papegaaien gaan iedere week onder de douche of in bad, maar kunnen echt niet zwemmen. Afgelopen zomer viel er een van de steen af die in het water stond maar kon helemaal niets doen hoor. Alleen een beetje spartelen. Ik bleef erbij en zag het gebeuren en weer op de steen gezet. Dus zwemles of niet, verdrinken is dan het enige wat ze dan doen.

Nee hoor. Denk eens aan een worm, hoewel ze ook wel regenworm heten kunnen ze niet zwemmen en verdrinken. Zwemles denk ik niet dat helpt. Het brein is te klein om ze iets te leren en zonder pootjes lijkt het me erg lastig je kop boven water te houden.

Nee dat is niet mogelijk

Mijn ouders hadden vroeger een bokser (hond), die kon het echt niet. We hebben wel veel geoefend maar ze liet zich gewoon naar de bodem zakken, zette zich dan hard af nam een hap lucht, en liet zich weer naar de bodem zakken. Ze maakte ook geen zwem bewegingen als we haar ondersteunden met de armen onder de romp. We hebben het geprobeerd, maar nee zelfs niet alle honden kunnen zwemmen.

Sommige honden kunnen maar moeilijk zwemmen omdat hun vacht te veel vocht opneemt en daardoor de hond zwaarder wordt en bijna zinkt! Maar als je die honden zou knippen of scheren, denk ik dat alle honden kunnen zwemmen. Toegevoegd na 5 minuten: Ow.. was er niet met m'n gedachten bij. Was in de veronderstelling dat het om honden ging. Excuse moi.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100