Vraag aan de katten- en hondenbezitters: hoe vaak laten jullie je dier enten, en waarom juist met die frequentie?

ik dacht; nog een entvraagje kan er wel bij ;p

zelf geef ik alleen de kittenentingen.

wat kattenziekte betreft vermoed ik dat deze enting een levenslange dekking geeft.

niesziekte vergelijk ik met de griepprik; nergens voor nodig als je goed gezond bent.
bovendien heb ik een drager rondlopen, dus de nies flakkert hier af en toe op, steeds met licht verloop.

ben benieuwd naar jullie meningen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet over nadenk. Ik krijg elk jaar een oproep voor de katten. En dan krijgen ze 2 prikken, één voor niesziekte en één voor kattenziekte. Ik ga er maar van uit dat het nodig is.

De katten zijn volgens mij nog nooit geënt (zijn de katten van mijn vriend). M'n hondjes werden als puppy geënt netjes volgens de regels. Om de paar weken. Zo nu en dan een wormkuurtje. Andere of nieuwe prikjes volgens de datum van het paspoortje.

Ik heb mijn hond wel alle puppenentingen gegeven, maar ontwormen en ontvlooien doe ik alleen als ik denk dat het nodig is. Tot nu toe hebben zowel mijn katten als hond geen vlooien of wormen. Ontwormen werkt ook alleen als de hond of kat op dat moment wormen heeft. Het werkt niet preventief. De poezen krijgen inderdaad ook jaarlijks een oproep van de dierenarts voor een enting. Eerlijk gezegd weet ik niet eens waarvoor het is (volgens mij niesziekte). Ik ga met hen wel elk jaar. Eigenlijk is dat volgens mij ook niet echt nodig, want mijn poezen wonen boven sinds ik een hond heb.

Ik laat mijn katten ieder voorjaar inenten. De dierenarts doet dan meteen een kort onderzoek en van de dikste worden de nagels geknipt. Hoewel misschien niet echt noodzakelijk (al wil de dierenarts nog vaker inenten) geeft dit me een veilig gevoel. je kunt zelf soms iets over het hoofd zien en katten kunnen nou eenmaal niet praten. Soms kan niesziekte fataal aflopen en die ellende wil je niet meemaken (een kat die haast stikt en op zijn tong bijt). Gelukkig heb ik tamelijk gezonde katten en dan is de kans daarop niet groot, maar ik neem het risico niet. De jongste loopt altijd buiten en dan loop je weer andere risico's, het blijft een afweging en je kan niets uitsluiten.

Wij geven onze hond ieder jaar de nodige entingen. Waarom we hebben voor haar gekozen dus moeten we ook goed voor haar zorgen dus ook met de nodige medische zorg en daar horen de entingen bij, vinden wij. Nu niet degene die hun kat of hond niet ieder jaar laten enten meteen dit opnemen als dat wij zouden vinden dat ze niet goed hun huisdier zorgen, want dat is dus niet zo! Wij vinden dat we het op deze manier moeten doen.

Jaarlijks. Onze poes verblijft wel eens in een kattenpension, en dan is dat (met goede reden!) verplicht. Ik wil graag dat mijn poes goed beschermd is als ze met andere katten in aanraking komt. Doordat ze zelf ingeënt is én doordat de andere katten dat ook zijn. Begrijp ik overigens goed uit je vraag dat je meerdere katten hebt, waarvan één drager is van niesziekte, en dat je dat een goede reden vindt om je katten *niet* te laten enten? Kun je je gedachtengang daarbij uitleggen? Ik begrijp dit namelijk oprecht niet. Toegevoegd na 2 minuten: Oh, en wat ik ook niet begrijp: je baseert een beslissing over de gezondheid van je katten op een vermoeden dat de enting tegen kattenziekte levenslange dekking geeft? Waarom dat niet uitzoeken en het zeker weten? Het is nogal een gok. Zoiets als je kind de laatste dktp laten overslaan op basis van een vermoeden dat die niet nodig is, maar zonder dat echt te weten.

Wij laten de kat elk jaar inenten tegen de niesziekte. Dit omdat hij anders niet naar het 'kattenhotel' mag. Daarnaast hebben wij in de buurt veel katten rondlopen, dus wil je het risico niet lopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100