Waarom legt mijn hond, als ik haar aan het aaien ben, haar poot op mijn arm, en gaat ze mijn hand likken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is haar manier van terug aaien,.ze laat je merken dat ze je lief vind.

Wij hebben 4 honden en 1 hond van ons doet dat ook! Wij denken zelf dat het een manier is om aandacht te krijgen maar ook een teken van liefde. Net als mensen is ieder dier anders, wij hebben ook een hond die geeft net als onze katten kopjes om aandacht en liefde te krijgen. Ik geef toe t klinkt wat apart maar t is wel heel schattig vooral als je bedenkt dat t een joekel van een hond is. Kortom ik denk dat het een vorm van pure en eerlijke liefde is, heerlijk toch!

Het is een overblijfsel uit de puppytijd : als pups wat groter worden, zitten ze op hun achterpoten terwijl de moederhond blijft staan, als de pups gezoogd worden. Met de voorpootjes drukken de pups tegen de borsten van de moederhond om de melkafgifte te stimuleren. Je hand is voor een hond een 'vervangende' bek, die aait, verzorgt, straft (knijpen in het nekvel) en eten geeft. Pups van wilde honden likken de mondhoeken van de volwassen honden om tot braken te stimuleren, waarna het al voorverteerde vlees van de prooi door de pups opgegeten wordt, als ze overgaan van alleen moedermelk op vast voedsel. Dit hele theoretische verhaal om aan te geven, dat je hond dus weet, dat er van jou veel goeds komt, en dat hij je vertrouwt als een surrogaat 'moeder', die bescherming en veiligheid biedt.....

Dit is dominantie. Op deze manier is zij / hij de baas over JOU, ipv jij over haar / hem. Dit mag je niet goedkeuren. Ook al lijkt het zo lief.

Dit betekent dat de hond het fijn vindt dat hij wordt geaaid, dat je veel zout op je handen hebt door bijv. sporten of dat hij de onderdanige hond is, en jij de "dominate hond" bent want in zo'n geval likt de onderdanige hond de dominante.

dat is pas met zekerheid te zeggen als het duidelijk is in welke gemoedstoestand de hond is. een hond die enthousiast word kan door zijn poot op je arm te doen controle willen over de situatie (zoals met de poot ergens overheen gaan staan als dominant signaal) een hond die niet dominant is moet het likken van een andere hond gewoon toestaan. als je hond op zijn rug ligt en/of ontspannen is is het een teken van onderwerping hij vertrouwt je, laat zien het het okay en heerlijk is om geaait te worden. het likken is in dat geval terugaaien, en de poot is een overblijfsel uit de puppy tijd.

Bij mijn twee honden is het simpel.... Als ik mijn ene hond over zijn buik aai en ik stop ineens dan gaat ze miepen. Teken dat ze wil dat je doorgaat. Met de andere hond is het zoals jij zegt. Ik stop met aaien en dan komt het pootje op mijn arm en de likjes. Wellicht willen ze gewoon even lekker knuffelen en aandacht vragen. Het zijn en blijven gezelschap dieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100