Hoe kan je een kat weren?

Wij hebben zelf ook katten,en dus een katteluik.Nu komt er zo nu en dan steeds weer 1 en de zelfde kat bij ons naar binnen,jaagt onze eigen katten naar buiten,en gaat dan rustig zitten eten hier.Nu jagen we hem steeds weg door ksssst te zeggen,want te pakken krijg je hem niet.We hebben nu ook een hond maar daar heeft hij lak aan.hoe kunnen we er van af komen en dat ie weg blijft?wel zo vriendelijk mogelijk graag.

Toegevoegd na 16 minuten:
chip luik hebben we gahad,bandjes contant kwijd onze katten konder er ook niet in,hond reageert er niet op en de kat is er niet bang voor!!!

Toegevoegd na 19 minuten:
hond reageert en soms niet op en soms alleen maar om spelen met het beest,helaas ook is de kat dan maar tijdelijk weg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit is een ontzettend bedreigende situatie voor jouw katten. is een overstap op een luikje dat op chip of zendertje werkt een idee?

Grote emmer ijskoud water / tuinslang. Katten houden al niet van water. En een paar keer zicht goed rotschikker zou moeten helpen.

Een hond nemen!

Er zijn kattenluikjes die op slot zitten. Ze worden geopend door een responder die je in de halsband van je kat doet. Jouw kat kan dan gewoon naar binnen en buiten, maar andere katten komen er niet meer in. Enig nadeel (behalve de kosten) is dat jouw kat ook niet meer naar binnen komt wanneer hij zijn halsband verliest. Jij kent jouw kat, dus je kunt zelf beoordelen hoe groot die kans is.

Kattenluikjes die alleen open gaan als er een kat met een chip in de halsband voor staat, dan komt die andere zonder halsband met chip niet naar binnen.

De oplossing is een electronisch luikje te nemen, en je bent er vanaf!

vroeger hadden we bij de deur gebruikte koffiefilters (met de koffie er nog in) liggen.werkte prima

Leen een flinke hond van de buren voor een paar dagen en geef die net te weinig eten, flinke kat die nog door dat luikje komt... Toegevoegd na 1 minuut: En neem het geluid van het blaffen op en speel dat af op het moment dat het luikje beweegt als de hond weer terug is naar zijn eigen baasje...

Mijn buren hadden hetzelfde probleem, oplossing : De katten kunnen alleen nog via het luikje naar buiten, en om naar binnen te kunnen moet de deur voor ze worden geopend. Werkt prima.

Katten blijven alleen weg als ze bang zijn, en dat zijn ze als er is geleerd dat er gevaar dreigt. Kat dus insluiten als hij binnen is, en even helemaal gek maken (meppen mag, verminken natuurlijk niet). Dus: opjagen, plantenspuit achterna zitten, met de zaterdagkrant hard voor z'n snoet op de grond/muur slaan. Hou dit minstens 10 minuten vol, en doe dan de deur open en jaag de kat naar buiten. Klinkt misschien zielig, maar katten denken de baas te zijn, totdat je ze anders leert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100