Wat moet ik met de vissen nu het vriest?

Ik heb buiten een teil met vissen erin die eruit moeten nu het vriest anders vriezen ze kapot want de teil is te ondiep. toen ik ze in een emmer binnen had gezet gingen ze op hun zij drijven (ik denk door het temperatuurverschil) dus heb ik de emmer maar in de schuur gezet afwachtend tot het niet meer vriest en ik ze weer in de teil kan doen maar ik vraag me af of dit wel de goede manier is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt er aan wat voor vissen het zijn, als het buiten vissen zijn moeten ze wel tegen de vorst kunnen. Voorwaarde is wel dat ze vrij kunnen zwemmen en dus niet te benauwt hoeven te leven. Als het buiten heel koud is voer ze dan weinig tot niet, met temparaturen van -2 eten de vissen toch niks. Je kunt de vissen wel tijdelijk in een teil houden, maar op den duur gaan ze dood als ze er geen goede balans is tussen zuurstof en planten.

De teil ingraven in de grond zodat er een klein stukje boven de grond uit steekt, daarna een luchtpompje er in plaatsen. Ook kan je de vissen loslaten in een vijver van iemand anders of openbaar water, want zo gaat het zeker niet goed.

Als je buitenvissen in een vijver houdt, moet de vijver op zekere plaats 80 cm diep zijn. Daar kunnen vissen overwinteren. Omdat een teil niet zo diep is en bovendien ook nog eens kou van de buitenkant oppakt, zal dat geen plaats zijn om te overwinteren. Bovendien zal het water in de teil bevriezen en dat kan je niet kapot hakken zonder de vissen te vermoorden. De druk op de vissen wordt dan te hoog als je gaat hakken. Ook een vijver moet je ijsvrij houden met een wak of riet waardoor de opgehoopte gassen kunnen ontsnappen. Je begrijpt dat jouw teil maar een tijdelijk onderkomen kan zijn en dat je moet omzien naar een visvriendelijk onderkomen in de vorm van een vijver. Gelukkig zal de winter over een of twee maanden weer verleden tijd zijn, Dan heb je de rest van het jaar over om hierover na te denken. Laat ze nu zolang in de schuur staan. Ze zijn bij die temperaturen toch niet zo levendig en eten nauwelijks.

als ze het in de teil wel 'goed doen' zonder vorst kan je ze met teil en al op een koele maar vorstvrije plaats zetten. wel een menbraampompje erop voor de zuurtstof (zo'n klein pompje waar bubbeltjes uit komen) en waterplanten uiteraard. onder de 10 graden eten ze niet maar het kan geen kwaad om er een zakje watervlooien in te doen natuurlijk. (houden het water schoon, en zijn in de dierenwinkel te verkrijgen) vergeet niet dat ze licht nodig hebben (geen fel licht) dus moffel ze niet weg in een donkere schuur. zoals Ed aangaf kan je zo ook in de teil in de tuin laten zitten met een membraampompje (de bubbels voorkomen dat het water dichtvriest) min vader hield de vissen altijd over op zolder in een groot aquarium (zo had ie oog op het vissenbestand en schonk de overschot jonge koi's en jonge koi's die kleur kwamen maar al in de collectie aanwezig waren aan kennissen die ook een vijver hadden)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100