Kunnen katten na lange tijd nog vriendjes worden?

Wij hadden al een gecastreerde kater (2 jaar) en hebben een gesteriliseerde poes (7 jaar) erbij genomen. Ondertussen is zij er al een maan of 3. Ze zijn nog steeds geen vriendjes, slapen wel op het zelfde bed/bank, het grootste gedeelte vd dag is er ook niks aan de hand, maar ongeveer 2 of 3 momenten per dag zitten ze elkaar echt te jennen, zij blaast dan naar hem en ze slaan dan in de lucht naar elkaar. Ze hebben eigenlijk nog nooit ECHT gevochten. Is er een kans dat ze nog echt vriendjes worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat kan lang duren maar geloof me ik heb een broertje en zusje vanaf dag 1 zeg maar en die zijn erg lief maar ze jennen mekaar ook. ik denk dat er misschien ooit nog eens een heftige strijd komt (hoe gaat het met eten ? als er nog niet duidelijk is wie er alpha is aangezien het mannetje jonger is kan dat nog even duren maar zelfs dan zal er denk ik nog niets ernstig gebeuren en zijn ze snel weer teug naar normaal maar ga ze niet dwingen bij elkaar te liggen dat komt vanzelf wel eens denk ik, bedenk jij bent de opperpoes

helaas komen de leeftijden niet echt overeen. je kater is nog jong en speels, en je poes is al bijna een senior. ik vermoed ook dat je kater wil spelen met de poes, maar dat die daar helemaal geen zin in heeft? voorlopig vind ik het helemaal niet zo slecht klinken. ze liggen wel samen op bed of bank zeg je. lang niet alle katten gaan zo close met elkaar om dat ze elkaar wassen en in elkaars pootjes slapen. je zou dagelijks eens goed kunnen spelen met de kater, zodat die z'n energie kwijt kan. mogelijk laat hij de poes dan wat meer met rust, waardoor die ook wat meer kan ontspannen. dat zou ze nog wat nader tot elkaar kunnen brengen.

Het kan wel, het kan soms na een jaar ineens vrede zijn. Maar het kan ook zijn dat het nooit gebeurt: ik heb een broer en zus, inmiddels zijn ze 13, maar ze verdragen elkaar, daar is het wel mee gezegd. Zolang ze genoeg ruimte hebben en niet op elkaars lip hoeven te zitten gaat dat best, maar dikke vrienden zullen ze nooit worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100