Hoe tonen katten hun liefde?

;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik aarzel om het woord liefde te gebruiken, maar het is zeker dat katten enorm kunnen hangen aan hun baasje of een andere kat. zodanig zelfs, dat de kat depressief wordt en in de rouw gaat als de ander komt te overlijden. in mijn kattengroep hebben zich hechte vriendschappen gevormd; dat uit zich door samen spelen, samen stoeien, en slapen in elkaars pootjes. wat betreft de houding van de katten naar mij toe; als ik weg ben geweest vinden ze het fijn als ik weer thuiskom, en ik word dan ook altijd enthousiast begroet, met de staart in de lucht. mijn katten zijn kneusjes die aardig wat meegemaakt hebben voordat ze bij mij in een veilige haven belandden. ik beschouw het als een groot compliment dat twee van mijn katten die doodsbang zijn voor mensen zich bij mij heerlijk ontspannen en op hun gemak voelen.

Door hun aanwezigheid en bij jou op de schoot te springen kopjes geven en lekker bij jou te zijn.

Elkaar wassen, tegen elkaar aangaan liggen, kopjes aan elkaar geven en voor elkaar andere dieren zoals vogels en muizen vangen. Toegevoegd na 2 minuten: Dit was voor katten onderling. En bij mensen ook kopjes geven, maar ook je likken, op je schoot springen, langs je benen wrijven en ook andere dieren voor je vangen. Toegevoegd na 5 minuten: ze tonen ook hun liefde door naast je te gaan liggen in bed en achter je aan te lopen.

Misschien dat enorm intelligente dieren met een (voor dieren) rijk gevoelsleven iets kunnen ervaren dat lijkt op liefde, maar bij een kat is dat niet zo.

Mijn ene kat toont zijn liefde door mij kopjes te geven, en door zijn poot uit te halen naar mij toe en met zijn nagels mijn trui vast te pakken en mijn hand af te likken en er soms in te bijten .En de andere kat toont haar liefde naar mij door op mijn borst te gaan liggen met dr kop op mijn schouder en dan heel hard te snorren/spinnen in mijn oor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100