Tips om de tanden van de hond te poetsen? Die van ons begint al te niezen en met zijn kop te schudden als hij de borstel in je hand ziet..

Hij eet 's morgens harde brokjes en 's avonds vlees, en krijgt regelmatig een "tandsteenkluif" of hoe zoiets ook heet. Toch heeft hij tandsteen en dat moet weg.

Ik wil het liever niet aan de dierenarts overlaten. Misschien krijgt hij dan een lichte narcose, en dat schijnt bij zijn ras (Irish Softcoated Wheaten Terrier) soms slecht af te lopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor het reinigen van het gebit bij de dierenarts wordt alleen een lichte roes gebruikt en dat is heel wat anders dan de hond onder narcose brengen. Je zou het dus de eerste keer door de dierenarts grondig kunnen laten reinigen en daarna met het "gazen vingertje" (zie Rieneke) zelf bij kunnen houden. Echt hard geworden tandsteen krijg je er namelijk met gewoon poetsen niet meer af.

Er zijn speciaal voor honden ook vingertandenborstels te koop. De borstel zit aan een houdertje die je over je wijsvinger schuift. Ik vind em erg handig. Succes.

Mijn honden vonden het ook niet geslaagd, dat hele beautysalongebeuren.....Het ging het beste na de grote-wandeling-van-de-dag, als ze moe waren, en dan poetste ik afwisselend een stukje tanden, en dan een stukje lijf waar ze het niet lekker vonden (de broek en de staart). Ik deed het gewoon met stug volhouden elke dag, en daarna altijd iets lekkers en fijn spelen, en ze legden zich er op een gegeven moment bij neer, al trokken ze zo'n gezicht van:'Heb je háár weer.....nou ja - als ze dat nou zo leuk vindt....'.Honden zijn nou eenmaal gewoontedieren, dus sterkte.....Wij moeten ook elke dag dingen doen die we niet leuk vinden.

Het is voor hun namelijk heel erg onnatuurlijk en daarom voelt het voor de doggies niet zo prettig, en ermee naar de dierenarts gaan heeft in jou geval ook niet echt zin want begrijp dat je dit riscico niet wil lopen. Maar ik heb een leuke site voor je gevonden zie hieronder, en hoop dat je deze tips kan gebruiken.

Bronnen:
http://www.hondenplaza.nl/page/Tandenpoets...

probeer het eens met een steriel gaasje om je vinger. ook is er van virbac kattentandpasta voor katten op de markt, wellicht vind je hond dat ook lekker? mijn katten vinden het heerlijk!

Onze hond heb ik laatst een licht roesje laten geven om zijn tandsteen te laten verwijderen. Dit was echt een goede beslissing want hij is er echt van opgeknapt en stinkt niet meer uit zijn bek. Wel werd me aangeraden om speciaal voer en een speciale tandpasta te gebruiken (dat alleen bij de dierenarts te koop is). Dat heb ik gedaan en het voer helpt echt heel goed, maar de tandpasta met kipsmaak daar wil hij echt niks van weten. Misschien zijn er andere honden die er wel baat bij hebben. Het beste is het als je de hond het jong aanleerd.

Bronnen:
eigen ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100