Hoe lang is een hond zwanger?

De hond van onze kennis is zwanger maar ik wou wel eens weten hoe lang een hond zwanger is, het gaat in dit geval om een mini pincher dobberman, weet iemand dit misschien?

Weet jij het antwoord?

/2500

een hond is +- 9 weken zwanger, soms kan t ook met 8 weken gebeuren, maar ga maar van 9 weken uit..

Rond de 63 dagen.Als ze veel pups krijgt kan het al bij dag 60 beginnen en als ze er minder krijgt kan het wel 66 dagen duren.

Het ligt er allemaal aan hoeveel pups er geboren gaan worden en hoe groot jou hond is. Gemiddeld duurt dit iets rond de 60 dagen. Mischien duurt het bij jouw hond 55 of 65. ik wil hiermee dus zeggen dat het best kan verschillen. Net als bij mensen kan het vroeg of laat zijn. Je kunt dus alleen van het gemiddelde uitgaan!!

Een teef is gemiddeld 57 tot 63 dagen zwanger, iets meer dan twee maanden dus. Soms kan het 3 dagen minder zijn, soms drie dagen langer. Bij een klein nest zal de dracht iets langer zijn, bij een groot nest zal de dracht soms korter zijn. Is de teef al zo'n 67 dagen zwanger en komt er nog niets, dan is het beter om de dierenarts te raadplegen. Toegevoegd na 1 minuut: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/70367-mijn-teef-is-zwanger.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100