welk dier kan pindakaas van een muizenval eten, zonder de val te laten dichtklappen?

Dat is me nu al 3 keer gebeurd, nadat ik eerst een stuk of 6 muizen ermee gevangen heb!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vooral de muis zelf Toegevoegd na 1 minuut: Ook uit ervaring

De rat, de egel en de calculerende muis.

Het schijnt dat muizen sociale dieren zijn die dus zien wat er met hun soortgenootjes gebeurt. Als er bijvoorbeeld eentje sterft door een snelwerkend gif, dan eten de andere muizen het niet meer. Misschien (ik was er niet bij) snappen de muizen nu dat als je vanuit een bepaalde hoek de pindakaas eet, dat je dan dood gaat. Waarschijnlijk zijn het dus de andere, overlevende muizen.

Van kennissen die aan de rand van de Nunspeetse heide op de Veluwe wonen, leerde ik dat ze pindakaas op de boomstammen smeren om zodoende eekhoorns te lokken. Misschien zijn die het dus wel geweest!

mischien als je kleine kinderen hebt die het s'nachts stiekem doen en anders de muizen zelf

Waarschijnlijk hebben de overgebleven muizen een manier gevonden om de pindakaas te snoepen zonder dat de val dichtklapt. Probeer eens om de val strakker af te stellen, zodat deze echt bij de minste beweging dicht klapt. Wat ook helpt is de val in een soort gangetje plaatsen, bijvoorbeeld tussen een muur en een kartonnen doos in, zodat de muis alleen nog vanaf de voorkant bij de val kan komen. Of probeer het eens met een nieuwe val. Een hele andere optie: staat de muizenval misschien boven een verwarming die eerst niet warm was en nu wel? De pindakaas kan smelten en in het hout trekken.

Het gewicht van een muis is maar gering, als het "boogje" en/of het "palletje" van de (klassieke) klem wat oxideren of dat er iets opgedroogd pindakaas of bloed aan is blijven plakken kun je de val onvoldoende op scherp zetten. Niet mee knoeien, klemmetje weggooien en nieuwe gebruiken. In de handel zijn tegenwoordig ook veel kunststof uitvoeringen te koop. De meesten werken prima.

Waarschijnlijk een hele slimme muis!

Ik vermoed slakken, ik heb hetzelfde probleem, de muizenvallen waren niet dichtgeklapt maar wel leeggegeten. Ik heb slakken aangetroffen op de palletjes. Ik denk dat die de pindakaas eraf gegeten hebben. Balen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100