Mag je van dierenwinkels uitproberen of het konijntje dat je wilt kopen 'klikt' met de konijntjes die je al hebt? Of is gekocht gekocht?

Toegevoegd na 7 minuten:
Mijn konijnen die ik al heb zijn uit de dierenopvang en het is me nooit gelukt om ze te aaien. Na zes jaar lukt het een klein beetje nu. Slechte jeugd denk ik. En ik wil zo graag een konijntje dat ik kan aaien, vandaar dat ik aan de dierenwinkel denk.

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik heb zeer slechte ervaringen met dieren kopen via internet. Dat doe ik nooit meer van mijn leven. Tweede reden dat ik dacht aan de dierenwinkel. (hoe weet je of iemand met een nestje betrouwbaar is?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat verschilt per dierenwinkel. Ik had eens een ratje en wou er nog een bij, ik legde mijn zorgen voor aan een medewerker. Die heeft overlegd en omdat ze een bak vrij hadden, mocht ik mijn ratje meenemen naar de winkel en mijn oudje en het nieuwe ratje van mijn keus even samen laten om te zien hoe dat ging :) Echt goed dat je hier over nadenkt! Je wilt immers geen dieren die elkaar niet mogen. Bedenk dat een goede socialisatie ook belangrijk is voor een goede start tussen de oudjes en de nieuwtjes. Nog een tip: Mocht je een vrouwtje/mannetje hebben of al twee mannetjes.... Kijk dan dat je een vrouwtje neemt. de combi vrouwtje-mannetje-mannetje gaat zorgen voor onderlinge concurrentie (zelfs als het 1e mannetje bijv. broer is) en dat is voor geen van de konijnen fijn. Mannetjes die niet met elkaar zijn opgegroeid kunnen vaak maar slecht bij elkaar. Wat lief dat je zoveel tijd stopt i je konijntjes hun vertrouwen winnen :) Veel liefde en geduld zijn daarvoor nodig, dat het al een beetje lukt zegt echt wel dat je goed bezig bent. Een konijntje waar jij mee kan knuffelen, kan ervoor zorgen dat je oude konijntjes net wat meer rust krijgen en daardoor misschien ook meer open voor jou zullen staan. Veel succes en gewoon vragen in de winkels. Doet een verkoper naar tegen je? Mag je de konijntjes niet eens aaien als je zegt dat je overweegt er een te kopen? Gewoon naar de volgende. Er zijn zat leuke konijntjes op de wereld :) Zoek er een die al (redelijk) tam is en niet heel hard wegrent als je in de buurt komt. Succes!

Bronnen:
Ervaring.

Ik denk niet dat een dierenwinkel daar aan meewerkt. Die nemen niet graag konijnen terug. Maar waarom neem je niet eens een kijkje bij een konijnenopvang? Er zijn er verschillende door heel Nederland. Die hebben informatie over de karakters van de konijntjes die daar zitten en die helpen je mee met het koppelen van je vriendjes. Zo help je jouw konijntje en zo help je ook een konijntje uit de opvang. De mannetjes die daar vandaan komen zijn al gecastreerd.

Dit zou je aan de dierenwinkel zelf moeten vragen want hier weten wij geen antwoord op. Je zou misschien wel via internet een nestje konijntjes kunnen vinden en met de eigenaar af kunnen spreken dat je het konijntje terug mag brengen als het niet klikt met jouw konijn en heel misschien doet de eigenaar van de dierenwinkel dit ook wel,maar de kans is groot dat hij het niet doet.

koop niet bij een dierenwinkel, niet doen!!! allemaal gegarandeerd geïmporteerde konijntjes of inteelt konijntjes. Konijntjes uit een dierenwinkel die ze zelf fokken leven in stress en zullen zeker niet sociaal zijn... mijn advies: kijk maar eens naar baby konijntjes in de opvang of een thuisfokker. veel succes!

Bij de meeste dieren winkels is dit niet mogelijk. Dit heb ik uit ervaring gemerkt. Sindsdien koop ik de dieren van een collega waar ik ze altijd even mag uitproberen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100