Heeft iemand een leuk recept voor een hondentaart?

De hond van mijn buurvrouw wordt 1 jaar en ik wil graag een taart maken die het hondje dus kan eten, wie heeft een leuk idee voor mij??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga een echt gebeurd verhaal vertellen. We hadden een Boxer gekocht, een teefje, exkampioen van Nederland die niet meer kon dienen als fokteef. Een geweldige hond, de leukste en liefste die we ooit gehad hebben. Mijn vrouw had een appeltaart gebakken en had die in de kamer op tafel gezet. Ineens was die HELE taart spoorloos verdwenen. De boxer gapte nooit wat, de kinderen waren nog veel te klein dus we stonden voor een raadsel. Later spraken we de fokker/vorige eigenaar. Deze had de opvallende gewoonte , honden , als ze jarig waren een stuk appeltaart te geven. Toen was het raadsel opgelost (na een half jaar!!) Astrid, onze Boxer dus, dacht dat ze jarig was en de taart DUS voor haar was en heeft zonder schuldgevoel en in no time zonder een kruimel achter te laten de hele taart verorberd. Ze heeft er nooit wat aan overgehouden. Ze was bovendien een hele slimme hond en heeft mijn kindertjes vaak bij de sloot weggedrukt (ze zag mijn mannekes ook als haar pups en beschermde ze letterlijk. Met dit verhaal wil ik niet zeggen : "bak een appeltaart" maar ik wilde de lezers deze gebeurtenis niet onthouden. Misschien kan een appeltaart zoals mijn vrouw ze bakt, voor een hond geen kwaad, ze gebruikt geen suiker , tarwemeel, boter en appels rozijnen etc. Nogmaals , onze Astrid heeft er geen last van gehad.

Als ik zo'n hondje was lijkt me niets lekkerder dan een klassieke taart gevuld met gekookte, gemalen pens met een laagje gelatine erop met wat slagroomtoefjes.

Kip en rijst in de blender, paar rauwe eieren erdoor en bakken. Daarna kun je het nog versieren met brokjes of hondensnoepjes, maar dit is een 'diervriendelijke' basis.

Ik heb hetzelfde bij onze hond gedaan toen ze 1 jaar werd. Onze hond eet harde brokken. Deze heb ik in de mixer gegooid met wat water erbij en het flink gemixt. Hierna in een pudding/taart vorm gieten en even in de koelkast laten staan. Volgende dag eruit halen en dan kan je zo de cakevorm eraf halen. Als kaarsje kan je daarna een hondenstick erin stoppen (zo'n hondensnoepje in de vorm van een stick) en klaar! De hond heeft dan meteen zijn ontbijt/avondeten. Helaas heb ik nu geen foto want anders had ik deze er even bijgestuurd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100