Wat zijn goede vissen voor in een aquarium van 60 cm?

Ik krijg volgende week een aquarium van 60 cm, het is niet al te groot, maar ik wil niet groter. Maar ik twijfel heel erg. Goudvissen erin, maar die schijnen marathon zwemmers te zijn, en tropisch, weet ik eigenlijk ook niet zo goed wat ik erin wil doen. Wat kan een leuk stabiel bakje worden en wat kan ik combineren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt er ook garnalen in houden! Erg leuk om die beestjes druk bezig te zien. Ik heb zelf vuurgarnalen. Niet de allermooiste, maar voor een beginneling wel de makkelijkste in verzorging. Voor meer informatie, zie de link.

Bronnen:
http://aquariumvissen.net/vuurgarnalen.php

Guppen zijn leuke vissen in alle kleuren. Toegevoegd na 46 seconden: Wel niet te veel erin doen.

Begin met een paar Tetra's of de iets mooiere Keizer Tetra's. Die zijn prachtig van kleur en leuke schoolvisjes om mee te beginnen. Ik vond onze Labio bicolor de mooiste. Zwart met een oranje staartvin. Begin simpel en breidt het langzaam uit.

Er zijn honderden soorten leuke en kleinblijvende vissoorten. maar allereerst moet je weten of je het een koudwaterbak laat, dus zonder verwarming. Wil je er een filter in? Wil je er verlichting in? Wil je het gaan verwarmen? Advies: plaats er een lichtkap boven. Een klein hoekfiltertje. Ruim voldoende planten. Een verwarming. En laat dit enkele weken goed groeien. Begin dan met guppen. kijk hoe dit gaat. Koop later een paar neontetra's er bij. Dan is je bakje van 60 cm. al aardig vol. Ga op internet zoeken naar informatie, of wordt lid van een aquarium vereniging. En koop nooit goudvissen voor dit kleine bakje, dat geeft alleen maar ellende.

Voor de leek is er een hele grove regel: 1 cm vis per 1 liter water (netto) neem de inhoud van je aquarium, trek 20% af voor zand stenen etc en je hebt de inhoud Stel dit is 45 liter dan zou je ongeveer 45 cm vis mogen hebben. Neem je dus vissen die ca 5 cm worden kun je er 9 hebben Het is maar een richtlijn (want sommige vissen tellen gewoon dubbel) maar het helpt wel om een beetje te kijken of je bak niet te vol wordt. Als beginnend aquariumhouder zou ik je aanraden: ga naar een winkel en begin met de wat goedkopere visjes, klinkt gek maar die zijn meestal VEEL sterker dan die luxe dure exemplaren. Dus (zoals al genoemd, tetra's, plaatjes, guppen etc maar er zijn er nog veel meer) Toegevoegd na 52 seconden: en ed zegt het ook al: niet water erin en gelijk vissen... aquarium helemaal inrichten, pomp aan en dan minimaal 2 weken wachten

Vijf streep barbelen, Corydoras Keizer tetra's Vuur garnalen. Voobeeldje: Boven laag: bijltje Middenlaag: groeps visjes bijv 15 kardinaal/ neon tetra Bodem: schooltje (panda) corydoras.

Neonvisjes bijna de kleinste visjes. Ze geven licht als er licht op hun huid komt. Het zijn wel tropische vissen. Wij hebben deze vissen al meer dan één jaar in een normale vissenkom met een verwarming erin en een filtertje en zuurstofplantjes etc. Dit gaat super goed!! De neonvisjes van ons hebben nog nooit achter elkaar gezeten en elkaar gebeten. Succes ermee!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100