Wat is het maximaal aantal dieren dat je kunt houden, zodat het " gezond" blijft w.b aandacht kunnen geven aan alle dieren afzonderlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, dat hangt af van het soort dier (niet alle dieren hebben per definitie "persoonlijke aandacht" van mensen nodig) en je financiele situatie EN woonsituatie Als je van een uitkering moet leven en je hebt 4 honden en 4 katten kun je daar best genoeg aandacht aan besteden. Met die honden samen maak je elke dag een flinke wandeling (kun je dus ook 6 honden hebben) en die katten kunnen daarna om de beurt op schoot. 4 hele kleine honden eten ook niet meer dan 1 grote dus ook dat gaat nog goed ECHTER, als de veestapel ziek wordt heb je in dat geval WEL een mega probleem want waar ga je dat van betalen? Tot slot: soms denk ik wel eens: je moet beesten natuurlijk WEL goed verzorgen maar je moet ook niet overdrijven. Ik ken iemand die slaagt erin om vanj ALLE dieren (door enorm veel aandacht zorg en weet ik niet wat) zulke kieskeurige eters te maken dat ze niets meer lusten, alleen het duurste van het duurste voer en dan nog heeft die persoon zorgen om het eetgedrag van het beest. Bij mij krijgt (bijv) mijn kat fatsoenlijke brokken en als het op is weer een portie en verder geen gezeur, beest lust ALLES.

dat is moeilijk te zeggen, want het hangt van zoveel verschillende factoren af. als ik antwoord voor de katten; ik heb er vijf, en dat is genoeg. m'n oudje van bijna 20 moet ik best wel nalopen met kammen, nageltjes knippen, kontje proper houden. ze is ook een echt schootklevertje. de rest verlangt ook verzorging, een aaisessie, spelen en ga zo maar door. kattenvrouwtjes die hun huis vol katten proppen, zijn in mijn ogen toch van het pad af, ook al claimen ze ontzettend veel van de beestjes te houden. onder aandacht geven valt ook castreren, zo nodig ontwormen en ontvlooien, vaccineren en ga zo maar door.

Dat ligt aan je budget en ruimte om te beginnen. Grootte van de dieren en de omgeving van hun territorium. Vergeet niet hoeveel liefde je erin moet stoppen, want eenmaal genomen, dien je ook je verantwoordelijkheid te dragen en bij grotere aantallen, lukt dat enkel goed met liefde. Wat voor dieren wil je eigenlijk? Ik heb er zat en kan je genoeg vertellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100