Hoe voorkom ik dat onze katten ploseling op onze zitbank piesen ?

We kwamen terug van vakantie en onze oppas vertelde dat onze katten plotseling op de bank begonnen te piesen. Ondanks de twee kattebakken die ze tot nu toe steeds trouw gebruikt hadden.
Het zijn twee siamezen van vijf resp drie jaar oud. Ze komen niet buiten.
Alle maatregelen tot nu toe hebben niets uitgehaald. Wie heeft de gouden tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

zou je hem een tijdje kunnen laten buiten spelen of op de bank doeken der op doen zo dat de bank niet vies word

Siamezen zijn zeer gevoelige katten die bovendien vaak sterk aan hun baas hechten. Verstoring in hun dagelijkse leefpatroon geeft bij bijna elke kat stress maar bij Siamezen nog wat meer door hun gevoelige aard. Dat jullie nu terug zijn van vakantie zal hopelijk bij hen de rust terugbrengen. Bank goed schoonmaken met een sopje van Biotex, dat is erg goed bij eiwit-, bloed- en andere vlekken van menselijke of dierlijke oorsprong.

Het schijnt dat poezen niet van peper houden. Maar dan is natuurlijk de vraag of je dat op je bank wilt stooien. Ik heb ook weleens gehoord dat ze niet op aluminiumfolie willen plassen dat zou je op de bank kunnen leggen als je weggaat. Succes!

aan vulling op de andere tips: heb je ze al na laten kijken door de dierenarts om infectie aan de urniewegen uit de kunnen sluiten? zo hadden die van mij een keer tegelijk een infectie en deden ook over hun plasjes behalve op de kattenbak. blaasgruis kan voor een kater overigens dodelijk zijn als je het op zijn beloop laat. er is ook een spray in de handel waar katten niet van houden en waarmee je ze van de bank kan weren. overigens is dit een lapmiddeltje en zal je echt de oorzaak moeten achterhalen. ofwel medisch, of wel de psychische oorzaak van dit gedrag.

Het plassen was waarschijnlijk een stress reactie op het feit dat jullie op vakantie waren. Je kan de bank schoonmaken, zodat wij de geur niet meer ruiken, maar katten blijven het ruiken. Een spray die goed helpt tegen het echt weghalen van huisdieren luchtjes is HG "alle nare geurtjes weg". Te krijgen bij drogisterijen. andere tips om je kat weer op de bak te laten plassen: - catnip strooien op de plaatsen waar hij eerder heeft geplast maar waar het niet gewenst is. - De bak wat dichterbij de nieuwe plasplekken zetten en mocht je plas van bv de vloer opruimen, gooi een doekje met plas in de kattenbak zodat deze de juist geur weer krijgt. - een supermiddel is Feliway, te verkrijgen als spray maar met een geurstekker werkt het beter. Feliway bevat geuren die de kat zelf ook gebruikt wanneer hij zich lekker voelt en kopjes geeft. De stekker verspreid die geur en de katten worden minder gestresst en gaan zich lekkerder voelen. Ik heb hier hele goede ervaringen mee. De meeste dierenartsen hebben het en vaak ook de dierenspeciaalzaken. Heel veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100