Hondenoren plakken/masseren of niets doen?

Ik heb 2 pups (broer en zus), het zijn kruisingen tussen een Mame Shiba Inu (moeder) en een Shiba Inu X Akita Inu (vader). Ze zijn bijna 14 weken en bij het reutje beginnen de oortjes omhoog te komen, hij heeft de kleine oortjes van de Shiba. Bij ons teefje komen de oren nog niet omhoog, maar zij heeft grotere oren dan haar broertje (net als bij de Akita).

Wat kan ik nu het beste doen en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met 14 weken kunnen de oren ook een verkeerde stand aannemen door het doorkomen van de kiezen. Dat zou dan van tijdelijke aard zijn. Als het komt omdat het een kruising-pup is, dan moet je inderdaad kijken waar de oren het meest op lijken. Je kunt plakken wat je wilt, maar als het van nature staande oren zijn, krijg je ze ook met plakken nooit hangend of omlaag. Wat anders zou het zijn, als je een volbloed rashond is, waarbij de oren van nature horen te hangen of te tippen (waarbij de punten omgebogen naar beneden moeten hangen). Daarbij kan plakken worden overwogen, omdat je de oren alleen corrigeert, maar geen geweld aandoet.

gewoon niks doen en de natuur zijn beloop laten gaan. je ziet dan vanzelf hoe de oren er uiteindelijk komen te zien.

ja mag de oren nooit plakken . als het staande oren zijn gaan ze vanzelf staan . kijk maar bij een herder die hangen eerst ook wel, een hangend oor en een staand oor is heel gewoon tussen 1 jaar doen ze dat komt, vanzelf goed. of hangend of staand afwachten dan maar. gr willy

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100