Waarom likt mijn hond haar mand?

Mijn hond, een 13 jarige labrador, likt voortdurend aan haar mand. Ik ben al met haar naar de dierenarts gegaan, die heeft gekeken naar haar bek en keel, maar niets gevonden dat abnormaal is. Nu is het vooral een irritante geluid, zo word ik midden in de nacht wakker omdat ze weer bezig is met mand likken. Heeft iemand dit al eerder meegemaakt met hun hond, en waarom deed deze dit?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat ze dat fijn vind aan haar tong.Onze hond likt steeds aan onze asbakvoet die van een soort grove steen is en daar kan hij uren mee bezig zijn. Geef je hond s nachts alleen een dik kussen om op te liggen ipv zijn mand dan heb je s nachts dat geluid niet.

Dit is obsessief gedrag. Het kan bij een oude hond een beginnend teken zijn van dementie. Het kan ook verveling zijn die zich in obsessief gedrag vertaalt. Dit moet je gewoon doorbreken door de mand weg te nemen of de actie te verbieden, wat moeilijker is. Als je een andere rustplaats aanbiedt (mand weg dus) moet je eens opletten of ze misschien vervangend gedrag gaat vertonen, ook dat is mogelijk. Hou in de gaten of er verschijnselen van dementie zijn. Je hoeft bij het doorbreken van het gedrag (als je de mand laat staan dus en het alleen verbiedt) niet boos te zijn, maar wel consequent.

Mijn kat likt de bank. Mijn konijn eet zijn hok. Mijn lievelingspony knaagt aan zijn staldeur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100