Hoe zou het kunnen komen dat onze labrador blaft als mijn man en ik dansen? Herkent iemand dit bij zijn/haar hond?

Als mijn man en ik elkaar omhelzen, of dansen o.i.d, dan begint onze hond eerst enthousiast te kwispelen, gaat dan zitten en vervolgens hard blaffen. IK vind het erg komisch overigens. Hij is net 5 jaar geworden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een hond is het tamelijk verwarrend, als twee mensen elkaar omhelzen en/of gaan dansen. Op een hond komt dat over alsof er een soort "ruzie" aan het ontstaan is. Dus zal de hond op dezelfde manier reageren, als hij zou doen wanneer er ruzie dreigt tussen twee honden. Hij zal proberen om die honden "op te splitsen". Met andere woorden; uit elkaar te drijven om te voorkomen dat ze gaan vechten. Zo poogt de hond ook jullie "op te splitsen" om (in zijn ogen) erger te voorkomen. Dat je hier dan om gaat lachen, maakt het nóg verwarrender voor de hond. Hij kan hier -om even een mensenuitdrukking te gebruiken- geen touw aan vastknopen!

Misschien is hij bang omdat hij te veel bewegingen ziet

mijn hond wordt ook altijd speels als ik iemand een knuffel geef, of als we bv een kring vormen voor een verjaardagslied. mijn hond neemt dan mijn enthousiasme over. immers als jij bang bent wordt je hond ook bang. per hond verschilt de reactie, maar het is voor mij ook erg leuk om te zien ;) mijn hond is in dit geval ook weleens jaloers en wil dus ook die leuke aandacht van iemand hebben :]

Als jullie beiden de leider van de hond zijn, dus overwicht hebben, moet je de hond corrigeren. Dat kwispelen is het begin van opwinding. Als hij zich daarbij opdringt,moet hij rustig blijven. Dat kan je bereiken door hem naar zijn plaats te sturen. Niet uit straf, maar gewoon omdat je niet wilt dat hij de leiding probeert te nemen. Dat blaffen is gewoon een vervolg op het kwispelen. Hij trekt aandacht. Daar heeft hij op dat moment het recht niet toe. De hond moet de ruimte die de baas eist, respecteren en afstand houden. Bij blaffen houdt hij dus in principe geen afstand, al was het maar door de herrie die hij maakt en de aandacht die hij vraagt. Als je het komisch vindt, ben je niet goed bezig. De hond pikt deze houding van jou op en zal steeds meer gaan eisen. Bovendien wordt de hond op den duur onzeker als er geen grenzen worden gesteld. Veel mensen vinden bepaalde gedragingen van honden leuk, die absoluut niet leuk zijn en uitdraaien op vervelend gedrag. Realiseer je waarmee je bezig bent door om dit soort acties te lachen. Je zaagt de poten onder je eigen stoel vandaan.

Jaloezie is het bij m'n opa's hond

Jaloersie??

1 van mijn 3 hondjes blaft dan ook, vaak is het dan gewoon blijdschap en willen ze een soort van mee doen ( beetje blij tegen de hond praten enz) mijn hond doet dat in ieder geval ook.. uit enthousiasme.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100