Onze kat van 16 is in twee weken tijd volkomen blind geworden. Zou daar nog wat aan te doen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet het niet vergelijken met een blind mens. Het leven van een blinde binnenkat is minder gecompliceerd dan van een volwassen mens die plotseling blind wordt. Katten kunnen zeer goed ruiken en weten blindelings de weg in huis te vinden. Als je alles op de zelfde plaats laat staan, kattenbak, water, eten, maar ook het meubilair en de warme kattenplekjes, zal het voor de kat weinig last opleveren. Je kunt natuurlijk naar de dierenarts gaan voor een operatie of behandeling. Daarvoor moet de kat echter in optimale conditie verkeren. Met 16 jaar zou het echter ook een niet operabele oogziekte kunnen zijn, maar dan kan je het dier nog een goed en veilig leven bieden. Als je de kat nu wilt aaien, moet je het even te voren aankondigen met je stem. Van een plotselinge aanraking zou het dier hevig kunnen schrikken.

Gezien de leeftijd, zou het staar kunnen zijn of een oogaandoenig. Ga er mee naar dierenarts. Als het staar is, is kan er wel wat aan gedaan worden.

alleen een dierenarts kan, na onderzoek, hier uitsluitsel over geven. ik zou zeker gaan, want de oorzaak zou een te hoge bloeddruk kunnen zijn. is dat het geval, dan zou het goed kunnen dat de schade niet tot blindheid beperkt blijft.

Bijna altijd is de oorzaak een veel te hoge bloeddruk die met medicijnen van de dierenarts op peil gehouden kan worden. De ogen zelf zijn niet meer te repareren na twee weken. Waarschijnlijk heb je over het hoofd gezien dat ze wijde, bloedoorlopen ogen heeft (gehad). Maar ze kunnen er nog best goed mee uit de voeten, al zal ze in de eerste tijd knap onzeker zijn. Een beetje helpen met het voer en de kattenbak en zorgen dat ze niet meer hoeft te springen. Maar nu is de eerste gang naar de da want die bloeddruk moet naar beneden. En het kan zeker van grote invloed zijn op de nieren.

Bronnen:
http://www.fabcats.org/fvf/catvets/hyperte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100