Waarom gaat mijn kat uitgerekend op zo'n onmogelijke plek liggen?

Het kan geen aandacht zijn, want dit broodmandje staat op de buitentafel onder het afdak. Ze hebben overal lekkere ligplekjes, en uitgerekend in het kleine broodmandje gaat hij liggen. Dat ligt toch helemaal niet comfortabel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien ligt het voor de kat wel lekker, mijn oma's kat ligt ook altijd op de meest uiteenlopende plekken. Wij vinden het raar maar misschien is het wel normaal voor ze.

het lijkt wel of katten kleiner comfortabeler vinden, lekker veilg ingebakerd. ik ken een kat die als kitten regelmatig in een stokbroodmandje ging liggen, paste precies. inmiddels weegt de kat 7 kg, en stulpt hij aan alle kanten over het mandje heen. sterker nog, het hele mandje zie je niet eens meer. toch ligt het gekke beest er gelukzalig bij te spinnen :)

Het is vooral het feit dat dit een "brood"mandje is. Er is iets aan de geur van brood dat een bijzondere aantrekking heeft op katten. Ben niet zeker of het om het meel of de gist gaat, maar laat ze eens aan je handen ruiken als je brooddeeg aan het kneden bent en je ziet dat ze als betoverd zijn door de geur. En verder, nou ja, een mandje (klein of groot) is alsnog een geruststellend plekje natuurlijk zoals Rieneke al beschreef.

Heeft toch met de geur temaken even zeggen ik ben hier geweest Toegevoegd na 23 uur: Bij mij hangen ze weer echt waar!! Toegevoegd na 23 uur: fotos net gemaakt

EEn kat ligt graag hoog en toch ook weer een klein beetje uit het zicht. Daarom heeft ze dit mandje gekozen. Het materiaal speelt ook een rol daarbij. Katten zijn van huis uit eigenzinnige dieren.

haha geweldige foto!!! voor een kat is het niet onmogelijk wat voor ons onmogelijk lijkt te zijn. iets warms, iets zachts... het maakt niet uit. in welke bochten een kat zich moet wringen, hoe scheef of klem het ligt, of ze nu op 'scherp' liggen en eraf/uit kunnen stuiteren.... het zal ze een zorg zijn. dit mandje is gewoon het perfecte mandje voor je kat. zo ligt er hier een klemvast in een oud poppenbedje van de oudste. ach....ik heb er maar een op maat gemaakt matrasje in gemaakt, een leuk overtrekje omheen gedaan en het een verfje gegeven zodat het zonder gene in de woonkamer kan staan. de kat is er blij mee :)))

Een kat heeft nu eenmaal een eigen mening over wat wel of niet lekker ligt. Ik kocht heerlijke zachte mandjes, maar meneer kruipt liever languit op de strijkplank of in een doos. Het is maar waar je kat de voorkeur aan geeft. Dus dat broodmandje ligt voor hem waarschijnlijk perfect.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100