Me kitten ziet de krabpaal en plank niet maar de deurmat vind ze wel intresant kan ik er voor zorgen dat ze der krabpaal en plank wel gaat gebruiken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

sommige katten geven de voorkeur aan een horizontale krab-plek, maar er kan meer aan de hand zijn. katten krabben het liefst aan de randen van hun territorium, of op een plekje dat in de loop ligt. bekijk de plekken van je krabpaal en plank eens, of die wel aan de eisen voldoen. ontneem haar niet de mogelijkheid tot het horizontaal krabben op je mat, sommige katten doen dat nu eenmaal liever dan werticaal krabben.

Je kunt er snoepjes in de buurt leggen, of van die catnip speeltjes

Je moet haar bij de krabpaal neerzetten, en voorzichtig met haar 'handjes' over de krabpaal gaan : zo zet ze haar luchtje af aan de krabpaal. Na een paar keer zal ze het zelf gaan doen, en beloon haar dan, door met een gek stemmetje te zeggen : 'oooohhh : lekkerrr krrrabben....', of iets van dien aart. Toegevoegd na 3 minuten: sorry : 'aarT' moet zijn 'aarD'

Als je wat van dit spulletje er op spuit word ze er helemaal wild van en zou ze er het liefst meteen mee willen "trouwen" :-). Je kan het overal gebruiken waar je haar wilt hebben dus b.v. de kattenbak of nieuwe speeltjes.

Bronnen:
http://www.zooplus.nl/shop/katten/speelgoe...

katten kruid werkt zeker weten

Ik heb hetzelfde probleem. Hoewel ik het prima vindt dat mijn kat aan de deurmat krabt, zou het fijn zijn als hij binnen de banken met rust zou laten en voor de krabpaal zou kiezen. Daarom heb ik een krabplank gekocht en die naast de deurmat gelegd. Ook heb ik er de catnip opgedaan die erbij werd geleverd. Dit werkte goed, totdat hij last kreeg van opgezette oogjes. Ik denk dat mijn poes niet goed tegen catnip kan. De plank ligt nu even in de kast. Misschien is het voor jouw kat wel een goed idee.

EEn paar druppels valeriaan van dr Vogel doen wonderen. Ongeveer 4 druppels op de krabpaal en de plank. Zeker weten dat dit werkt.

kattenkruid gebruiken zijn ze gek op bij de dierenwinkel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100