Kan een hond samenleven met konijnen?

Toegevoegd na 11 minuten:
Ik vroeg bij het asiel of ze een hondje hebben, waarvan ze denken dat die dat waarschijnlijk wel kan, maar het antwoord: hou onze site in de gaten, daar staan steeds alle honden op.

Tja, daar staat dus nooit op of een hond samen kan met konijntjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een jachthond die ik rustig met ons konijn in een loopren kan zetten. De hond moet dan weten dat het konijn onderdeel is van de roedel en dat moet jij als leider aan zijn verstand peuteren. Eigenlijk is dat hetzelfde als hond en kat te laten samenwonen. Als de kat binnen deel uitmaakt van de roedel mag hij niet worden aangevallen en is samenleven de gewoonste zaak van de wereld. Het maakt dan ook niet uit of de hond een chihuahua is of een rottweiler. Het wordt een ander verhaal als het konijn of de kat (of welk ander beest dan ook) los door de tuin of de straat rent. In dat geval ziet de hond een prooi en gaat er achteraan als hij/zij sterk ontwikkelde jachtdrift heeft. Ook dat is af te leren, maar valt onder de categorie: onder appèl staan. Resumerend: je eigen hond kan met je eigen konijnen gevaarloos samenleven, mits de hond het konijn ziet als behorend bij de roedel. Uitbundige honden moeten leren niet te ruig met het konijn te willen spelen, want een grote hondenpoot kan wel (ongewild) schade aan rug en poten van een klein konijn toebrengen. Ook dat "voorzichtige" kan geleerd worden.

Het ene dier kan wel met een ander dier en weer een andere niet...het ligt aan de hond en het konijn.

Sommige honden wel, anderen niet. Ik denk dat een chihuahua niet veel kwaad kan bij een vlaamse reus, maar met een jachthond zou ik voorzichtig zijn.

Mijn antwoord lekker koort! Nee dan kunnen ze niet! Alle honden al is het een klein hondje Nee ze kunnen niet samen Mijn konijn is dood gegaan door mijn hond En dat was heel erg! m Toegevoegd na 16 minuten: Je zou het altijd kunnen proberen! Als ze nog jong zijn!

Als je wilt dat je hond samen kan leven met je konijn, hangt dat helemaal af van het gedrag van je hond. Het is zeer belangrijk dat je hond het konijn niet achterna gaat als het konijn rondrent. Een kleine fout van de hond kan een ramp voor het konijn betekenen. Een hond en een konijn samenbrengen vergt heel wat voorbereidingen. Je moet het rustig aanpakken en er altijd bij blijven.

Bronnen:
http://www.hetkonijn.nl/konijninfo/gedrag/hond.htm

Ik zou het risico nooit nemen als ik al konijnen zou hebben. En al zeker niet een jachthond. Een konijn wordt anders gezien dan een kat. Je zou het jezelf nooit vergeven als het mis gaat. In de belevingswereld is en blijft een konijn een prooidier en een vreemde snuiter met hele gekke bewegingen. Mijn eigen hond is een hele tolerante hond naar andere dieren. Ik heb hem bewust opgevoed dat hij alles en iedereen met rust laat. Katten (ook los op straat lopend), honden, vogels, paarden, kinderboerderij-dieren, noem maar op. Maar als de buren hun konijn schoonmaken en het dier loopt los in de tuin, ijsbeert hij langs de schutting om een opening te vinden. Want hij zal altijd proberen om dat dier te grijpen.

Het beste is dan een jong hondje nemen. Laat ze kennis maken met elkaar zo snel mogelijk. Het hondje zal denken dat dit normaal is in dit leven en zal er normaal mee omgaan. Tip:Neem geen agressieve honden

voor de hond zal het geen probleem zijn. maar je konijnen zullen het niet waarderen. Sommige honden zijn echte jagers: die zullen je konijnen opjagen tot ze dood zijn. Andere zijn misschien wat rustiger, maar dan nog zijn ze angstaanjagend voor een konijn die iedere keer zo'n grote neus in zijn nek krijgt. Niet aan beginnen dus.

Onze hond, Friese stabij, heeft zelfs al twee keer onze hamster gezellig rond laten lopen ('s nachts) en later weer opgespoord in de boodschappenkast. Ze doen elkaar geen vlieg kwaad!

ik heb nu 2 jachthonden,labrador en kooiker,die zou ik niet met konijn vertrouwen,nooit uitgeprobeerd trouwens. Maar ik heb vroeger 2 rottweilers gehad,die sleepte op een zeeeer zachtzinnige manier,met mijn konijntjes,als ik de kooi ging schoonmaken kwamen ze de konijntjes halen voor in hun mand helemaal nat te knuffelen,ik moest ze altijd met handdoek drogen voordat ze weer kooi in gingen.deden samen met ballen spelen. Maar ik denk dat dat puur aan hond EN konijn EN jouw ligt,hoe ga je ermee om,hoe voed je ze op,wat is hun karakter,maar altijd waakzaam zijn.

Ik heb al jaren een konijn los door de kamer rond huppelen en heb 2 kleine honden ,dat is helemaal geen probleem.Alleen als ik echt weg ga ,dan doe ik het konijn wel in zijn kooi.Ik weet namelijk,als er iemand toevallig aan de deur komt,dat mijn honden dan erg enthousiast kunnen reageren en ze dan wel het konijn willen pakken als die toevallig even voorbij komt huppelen,dat deden ze naar mijn katten ook.Maar honden,samen met konijnen, katten etc. heb ik nooit als een probleem verder gezien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100