mijn hond haart heel erg uit, wat kan ik hier tegen doen? Het is een beagle kruising kooiker en heeft heel kort haar

Weet jij het antwoord?

/2500

met een vachtborstel je hond buiten uitborstelen na het wandelen is de enige reducering vanb haren in huis.

Sommige honden vinden het niet erg als je een stofzuiger over hun vacht heen haalt. Scheelt je veel werk.

Momenteel verharen alle honden vanwege de vachtwisseling (van zomer- naar wintervacht). Dus het is heel normaal dat je hond nu veel haar verliest. Wat je kunt doen is, vaker dan anders, borstelen en kammen. Verhaart je hond anders dan anders, heeft hij meer problemen, maak je je ongerust, dan raad ik je aan even een afspraak met de dierenarts te maken.

Kaalscheren

kijk eens kritisch naar z'n voer; geef je een goed premium voer, of liever nog, vers voer? wat visolie over het eten kan ook schelen. verder ben ik enorm tevreden over de furminator. het ding is best prijzig, maar z'n geld waard. moest ik eerst bijna dagelijks kammen en borstelen, nu is wekelijks voldoende.

Op dit moment in het jaar is het heel normaal dat je hond veel haar verliest. Hij is bezig zijn zomervacht te verwisselen voor zijn wintervacht. Borstelen en kammen is niet in alle gevallen de beste oplossing omdat in sommige gevallen dit juist haaruitval stimuleert en de hond constant blijft verharen. Bij Jack Russels bijv. is borstelen uit den boze omdat dit haargroei en dus haaruitval stimuleert waardoor het beest wel 52 weken per jaar "in de rui" kan zijn.

ik zelf gebruik inderdaad ook de furminator (maar dan de goedkopere versie-schredder),alleen op het voorjaar. op het najaar,doe ik de honden (LABRADOR EN KOOIKER) ,1x wassen in bad,daarmee krijg veel losse haren weg,en dan alleen met een rubberen borstel 1x per week. verder krijgen ze zalmbonbons,voor de vacht,1 per dag is genoeg want er zitten veel calorieen in. Het is gewoon even periode waar je doorheen moet,helaas. ze wisselen nu van vacht,en de temperatuurverschillen binnen en buiten moeten ze aan wennen. Maar wat vaker stofzuigen,jammer dan.

Sommige honden hebben speciale haartjes die 'getrimd' moeten worden. Onze cocker spaniël heeft dat ook op haar rug en kop, het zijn meestal wat lichtere haartjes die heel gemakkelijk loskomen als je er met een borstel of gewoon met je hand over gaat. Daarom denk ik dus ook dat regelmatig borstelen kan helpen; maar er bestaat ook een speciaal trimborsteltje om de losse haartjes er allemaal tussenuit te halen. Dat zul je in de dierenwinkel of bij de hondenkapper wel kunnen vinden. Ik weet niet zeker of een beagle ook zo van die haartjes heeft en dat de grote haaruitval dus daaraan ligt, maar het kan heel goed zijn van wel. Bij ons is het trimmen normaal automatisch een onderdeel van de behandeling bij de hondenkapper. Als je dus gewoon nog eens langs de kapper gaat met je dier, zal die normaal de vacht wel goed verzorgen en ziet hij er beter uit +ruift je hond minder. Maar zoals ik al zei, kan je dit dus ook zelf proberen.

mijn kooiker verhaarde ook ENORM. met hoofdletters enorm! Niet normaal meer. Wat bij ons heeft geholpen is steriliseren.

Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals hormonen en voeding. Een voeding waar veel graan in zit, geeft veel verharing en dat vaak het hele jaar door. Maar het kan natuurlijk ook de tijd van het jaar zijn. Gewoon een aantal keer vaker borstelen. Niet te vaak, want dan stimuleer je de huid en dan kan je het verharen verergeren. Misschien is Laveta van Beaphar iets? Een multivitamine voor door het water.

dat heeft de hond van mijn tante ook, mijn tante borstelt haar hond heel vaak met zo'n borsteltje van de dieren winkel.

Heb je al eens gistvlokken geprobeerd?

zoals al eerder is gezegd verharen veel honden op het moment. daar is helaas weinig aan te doen. maar je kunt de verharing wel verminderen door goed voer te gaan gebruiken. wij hebben thuis een hondenpension en daar hebben we veel verschillende honden. daarom gebruiken we zo goed mogelijk voer dat voor alle honden goed bevalt. wij gebruiken topstar, voor jullie beagle kruising lijkt topstar lamrice een goed opsie. dit zorgt ervoor dat je hond een gezonde voeding binnenkrijgt en dus zo een snelle verharing heeft. daarbij heb je bij dit voer een goede ontlasting die vrijwel niet stinkt. dat komt omdat het lichtverteerbaar is en dat er alleen de nodige voedingsmiddelen e.d. inzitten. ook voor de prijs hoef je het niet te laten want het is goedkoper dan andere voermerken. dat komt omdat het vanaf de fabriek metteen naar de verkopers gaat dat vaak net als ons mensen zijn die dit merk erg bevallen. ik hoop je hiermee een hele goede tip te hebben gegeven.

Bronnen:
hondenvoedselkenner en ouders

er bestaan een aantal borstels waarmee je het haar eruit krijgt, ook zijn er borstels waarmee je het haar van bijvoorbeeld je kleren of de bak kan halen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100