Onze kat springt steeds na de benen wat doe ik eraan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het springen uit speelsheid is: zorg dat de kat zich niet verveelt. Probeer uit wat ie leuke speeltjes vindt, neem zelf ook de tijd om met 'm (of haar) te spelen: een touwtje, een propje, een hengeltje of een lampje (zoals de dierenspeciaalzaken verkopen). De speelse kat hier is dol op in een doos zitten onder een stuk papier, en dan jagen op een lange veter, kan ze heel lang volhouden ;-) Als het meer op een agressieprobleem lijkt, een echte aanval, dan zul je moeten uitzoeken hoe dat komt. Ook dat kan door verveling komen, door pijn, door angst - schrikt het dier van jullie en doet ie het dan? Besluipt ie jullie en bespringt ie jullie dan? Kun je hem wel gewoon aanraken? Doet ie verder net als anders, of eet ie slechter, of zijn er andere dingen die anders zijn? Deed ie dit altijd al of is het iets nieuws? Als het nieuw is, zul je ook moeten uitzoeken hoe het komt: angst? Spanning? (Is er iets veranderd in huis?) Ziekte? (Bij twijfel: naar de dierenarts, een dier kan ook uit pijn uithalen!)

Spuiten met water in een plantenspuit wil vaak wel helpen. Katten vinden dit niet fijn dus wanneer ze dut telkens krijgen bij hetzelfde gedrag dan leren ze het wel af

Ik neem aan dat je naar de benen springen bedoeld;dit is een vorm van spelen voor je kat,het zou zielig zijn dit te bestraffen en gaat waarschijnlijk met het ouder worden wel over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100