zijn er juridische stappen te nemen tegen een niet aangelijnde hond die mijn aangelijnde hond al 2 keer aangevallen heeft?

vraag spreekt voor zich, situatie lopen langs een huis, hond schiet uit de voordeur en valt mijn hond aan de lijn aan, 1e keer wonden in nek 1 jaar geleden, 2e keer zat de stalen neus van mijn klomp net voor de nek dus geen wonden, net vandaag gebeurt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zekers, aangifte doen. Trouwens: Een hond die een mens bijt/heeft gebeten kan je eisen dat die afgemaakt wordt. (dat zal die eigenaar leren). Daarnaast: een tak meenemen (voor je hond om te spelen), kan ook goed dienst doen om wat opvoedkundige tikken te geven aan de aanvaller.

Antwoord op je vraag: JA!! Ga naar de politie en geef de bewuste aanval hond aan, want hij mag niet zomaar aanvallen ook al zal de eigenaar zeggen: hij beschermd zijn territorium. Dat doet hij dus niet! dat mag alleen als een onbevoegd persoon met een vreemde hond zijn huis of tuin betreed,ook niet echt prettig ,maar dat is zijn terrein. sterkte met je hond!

Eerst de eigenaar van de hond waarschuwen mondeling. Dan per aangetekend schrijven, melding van maken bij de politie. Territorium verdedigen of niet, niks mee te maken. Voor het zelfde geld valt de hond een klein kind aan.

Ja gewoon naar melding en aangift doen bij politie een hond wordt namelijk gezien als een wapen . Een hond die bijt is de eigenaar verplicht dat hond een muilkorf te dragt . Er zijn hier in nederland wettelijk regels waar ieder hond bezit-er aan moet houden Zo ben strafbaar als je bewust je hond africht om aan te vallen . Zo heb zelf met mijn buren gehad aangezien ik poezen heb en nog meerder mensen in onze buurt en houden daar niet van hebben 2 maltezer en zo gauwe als er poes komt in hun tuin stuurde ze honden erop af . Zelf dit is strafbaar men mag wel wel met achter je de kat weg jagen niet met hond dus wordt jou hond die aangevallen die gaan gelijnd gelijk contact zoeken bij politie ik wens er heel veel s6 mee

Jazeker zijn er juridische stappen mogelijk! Indien een hond ontsnapt en op de openbare weg iemand aanvalt en er ontstaat letsel door die hond, wordt deze in beslag genomen door de politie. Je had dus eigenlijk al vorig jaar toen jouw hond hierdoor gewond raakte, de eigenaar hierop moeten aanspreken en hem de kosten die je gemaakt hebt bij de dierenarts moeten laten vergoeden. De man was dan al genoeg gewaarschuwd geweest om de hond beter te trainen of in elk geval weg te houden bij het openen van de deur. Misschien heb je de hondeneigenaar toen al gewaarschuwd, dat weet ik dus niet. Indien de man/vrouw hiervan weet, verzuimt deze de waakzaamheidsplicht die bij deze hond nodig is. Je kunt dus rustig naar de poitie stappen en de situatie uitleggen. De politie zal dan de eigenaar erop aanspreken en bij een volgende dergelijk incident zal hij de hond moeten inleveren omdat hij niet in staat is deze in de hand te houden. Toegevoegd na 1 uur: http://www.gevaarlijkehonden.info/juridisch/juridische-informatie-hondenaanval.html Kijk eens op deze site naar de regelgeving hierover.

Bronnen:
http://www.versgeperst.com/nieuws/101541/m...

In tegenstelling tot mijn voorgangers, is het niet zo makkelijk als wordt genoemd. De politie kan alleen honden inbeslag nemen en hier tegen optreden als het pitbullachtige cq terrier honden zijn. Daarvoor is de wet RAD in het leven geroepen. (zie link) Is het een andere type hond, dan kan de politie er niets tegen doen. De politie kan alleen stappen ondernemen bij elke hond, als deze door de eigenaar is opgehitst. Een dier kan namelijk niet wederrechtelijk handelen, dus zonder tussenkomst van het baasje (die de hond ophitst of commando geeft) vervalt de strafrechtelijke vervolging en is inbeslagname niet aan de orde. Is het een hond die voldoet aan de eisen genoemd in het RAD (zie link bij Bijlage 1) dan kun je de politie in kennis stellen. Echter deze gaan puur checken of de hond aan de eisen voldoet en zullen via de gemeente een dwangmaatregel toepassen, ofwel verplicht een muilkorf dragen ofwel in laten slapen. Met betrekking tot de jouw geleden schade kan de politie niets ondernemen. Want zoals ik al aangaf, een hond die uitzichzelf jouw hond aanvalt, valt niet onder strafrecht. De politie kan en mag alleen strafrechtelijk zaken afhandelen. Dus jouw situatie valt onder het burgerlijk wetboek, en wel te verstaan: De wettelijke aansprakelijkheid. De eigenaar van een dier is aansprakelijk voor de schade die het dier heeft veroorzaakt. Deze stappen moet je ondernemen: Je moet de eigenaar van betreffende hond aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Letsel bij jouw hond valt onder schade, gezien dieren voor de wet als goederen worden beschouwd. Dit kan prima gedaan worden via de verzekering van de man. Is de eigenaar niet medewerkend, bel dan jouw verzekeringsmaatschappij op en ik hoop dat je dan een rechtsbijstand verzekering hebt, want anders moet je met een advocaat aan de slag. Resumerend: Politie kan alleen wat doen bij een bepaald type hond, de eigenaar moet je civiel aansprakelijk stellen voor de schade (dierenarts kosten).

Bronnen:
https://www1.hetlnvloket.nl/pls/portal30/d...

Jammer dat je de 1e keer geen aangifte hebt gedaan, je hebt kans dat als je nu aangifte doet er niet zoveel gebeurd.. (fijn hé politie..beschermers van de burgers noemen ze zich..) Sowieso wel aangeven, misschien krijgt die persoon een waarschuwing, maar mocht het dan nog een x gebeuren ondernemen ze waarschijnlijk wel stappen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100