Blijf je bij de dierenbescherming anoniem bij de "dader"?

Mijn ex vriend verwaarloost zijn hond (ook mijn hond geweest) Hij ligt altijd buiten, ook in de regen, wordt niet uitgelaten. Heb deze verhalen gehoord van de mensen uit zijn straat. Zei doen daar niks aan. Dit maakt mij kwaad en ik wil de dierenbescherming bellen. Dit kan niet anoniem maar blijf ik anoniem bij mijn ex?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

PARDON?? jij weet dit al een tijdje en je hebt nog niet eens gebeld?????...laat maar weten in een pb waar ie woont dan bel ik wel!! tuurlijk blijf je anoniiem..laat maar weten wie die ex vriend van je is!! ONMIDDELIJK BELLEN NIET OVER NADENKEN!!

Ja, als je dat aangeeft kan dat anoniem. De dierenbescherming zal een bezoek brengen, en proberen je ex ertoe over te halen om beter voor zijn hond te zorgen. Helaas is er in Nederland geen wet tegen dierenmishandeling van die soort. Dieren zijn volgens de wet 'dingen'. Er zal dus niet veel veranderen. Zelfs al zou de dierenbescherming de hond weghalen (en die kans is vrij klein), dan kunnen ze je ex niet verbieden om onmiddelijk een andere hond aan te schaffen. Denk er dus nog eens over na wat je doet. Handiger zou zijn om de hond zelf stiekem weg te halen en onder te brengen bij lieve mensen aan de andere kant van het land. Laat je ex maar zoeken...en hij zal er zeker niet achterkomen wie hem dat geflikt heeft. Weer een hondenleven gered....

Desnoods kan je een getypte brief gewoon anoniem versturen. Maar of ze dan wel actie ondernemen... Niet zo snel vergeleken met niet-anoniem, waarschijnlijk.

Volgens mij heb je al genoeg antwoorden hier maar officieel kun je niet anoniem blijven als je je melding doet via de DB (DierenBescherming). Via de website van de LID (Landelijke Inspectie Dienst) kun je trouwens wel een melding anoniem doen. Als je het echt anoniem wilt doen dan kun je het dus zo doen. Je staat natuurlijk ook vrij om het via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100