Hert heeft schaafwond, weet iemand een oplossing?

Ons hert heeft in haar nek een schaafwond. De ene dag is de plek dicht en droog, de andere dag open nat alsof het ettert. Weet iemand raad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vertrouw op de afweer van het beestje. Zolang de wond zichzelf reinigt, ziet het er van buiten niet fris uit. Je zegt zelf niet zomaar een dierenarts toe te kunnen laten. Dagelijks intensief verzorgen is er ook niet bij. Dieren(en mensen) zijn gemaakt om te herstellen van buiten opgedane wonden. Zorg dat het hert voldoende eet en grijpt on als het gedrag veranderd: afzonderwn, slecht eten, veel geluid maken, "anders dan anders" zijn. Kun je vertellen hoe de wond is ontstaan en hoe je de herten houdt?

Ik zou even naar de dierenarts. En zoizo tegen bacterieen de wond afachermen

Meteen een dierenarts raadplegen

je moet even naar de dierenarts, niet voor huisdieren, maar voor het grotere vee. daar haal je een spuitbusje acederm, dat spuit je op de wond, dat helpt goed.

Je moet eerst zien te achterhalen waarom die wond telkens weer open gaat. Bijt het hert er zelf aan ? Of doet een van de andere dieren dat ? Als ze er zelf aan bijt of krabt kan dat jeuk zijn. Iets tegen jeuk zou dan al voldoen. Voor zulke grote dieren komen dierenartsen voor kleinvee meestal langs. Ze verwachten niet dat jij het dier in een trailer mee neemt de spreekkamer in. Zou een circus worden daar :-) Dierenarts Peter Klaver is gespecialiseerd in wildlife, of te wel dieren uit de natuur. Jouw hert hoort daar volgens mij ook bij, maar anders vertelt hij wel hoe het zit. http://www.klaver4dieren.nl/nw012.htm

Bronnen:
http://www.klaver4dieren.nl/nw012.htm

Maak de wond zo goed mogelijk schoon,smeer er dan honing op.Dit heeft een ontsmettende en genezende werking.Denk de wond dan af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100