Waarom blijft mijn chihuahuha in huis plassen?

Ik heb afgelopen maand een chihuahua van 4 maanden oud gekregen. Opzich is ze zindelijk, ze doet haar behoefte netjes buiten wanneer ze wordt uitgelaten. Op dit moment wordt ze elke 2,5 tot 3 uur uitgelaten. Het is een echt knuffeldier en wil de meeste van de tijd op de bank of op schoot liggen. Het probleem is dat zodra we haar op de grond zetten in bvb de woonkamer zij gelijk haar behoefte doet. Zelfs wanneer ze even daarvoor nog is uit geweest. Waar kan dit door komen? En hoe lossen we dit op? Mvg Danielle

Weet jij het antwoord?

/2500

ze is haar territorium aan het afzetten.

ze maakt haar territorium zichtbaar voor je omdat ze in een nieuw huis is

Ze wil aandacht..al is het negatief. Als ze weer op de vloer plast, niks zeggen en haar direct op de plek(buiten) zetten waar ze haar behoefte moet doen. Niks zeggen geen aandacht geven. ALs ze iets gedaan heeft buiten, haar belonen. En haar lief toespreken. Maar vlaggen in huis doet een hond van 4 maanden nog niet. Weet je zeker dat ze vier maanden is?? \En waarom hebben de vorige eigenaren een hondje (puppy ) weggedaan?? Allemaal vragen die je je zelf moet stellen voordat je een hondje aanschaft.

Je schrijft:..... haar behoefte doet. Heb je het dan over plassen of poepen? Het is bekend dat honden die teveel worden aangehaald en te weinig zelfvertrouwen opbouwen, onderdanigheidsplasjes doen. Als dat zo is, moet je het negeren. Je moet het opruimen als ze er niet bij is. Zet haar desnoods even in een andere ruimte. Niet bestraffen. Als het inderdaad onderdanigheids-uitingen zijn, waar in extreme gevallen ook angstpoepen bij kan horen, moet je werken aan grotere zelfstandigheid. Minder op schoot, wat meer aan haar lot overlaten. Vaker twee minuten de kamer uitlopen zonder aandacht aan haar te besteden. Zeker niet met een hoge stem haar belonen voor wat dan ook. Hoge stemmen verhogen de opwinding. Het is een hond, geen speelpop of baby. Een hond moet binnen een maand of wat een zekere mate van zelfstandigheid bezitten en daar moet de eigenaar aan meewerken. Als je de kans hebt, ga dan naar de puppy en jongehondencursus. Dat is voor socialisatie en het zelfstandig worden heel belangrijk, vooral voor de baas. Op deze leeftijd heeft binnen plassen NIETS te maken met territoriumgedrag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100