Kunnen Duitse herders makkelijk alleen blijven? Niet lang, maar een uur of 4.

Weet jij het antwoord?

/2500

ja moet kunnen maar elke hond is anders. over het algeen zijn het geen zenuwachtige honden

In principe wel,maar dat heeft niets met het ras te maken.

Zelf heb 1 er twee. Je kan 4 uur wel weg zijn hoor, maar vergeet niet dat ze drie keer per dag een 1 uur moet worden uitgelaten!!!

Elke hond, welke soort dan ook, moet geleerd worden om alleen te kunnen zijn. Liefst van pup af aan, dat is het makkelijkste. Als je herder dat niet is gewend, dan kan je hem niet opeens 4 uur alleen laten, dat moet je heel langzaamaan opbouwend trainen met hem. Is hij dat eenmaal gewend, dan kan een herder dat zeker, die van mij wel en ik ken vele anderen, die er ook geen probleem mee hebben. ;-)

het ene hondenras heeft meer de neiging om zich aan een baas te hechten dan het andere. voor elke hond geldt.... alleen zijn moeten ze leren, en het is elke hond ook te leren. dit is erg belangrijk, omdat in de natuurlijk een roedel een hond niet verlaat. de hond zal dus moeten leren dat het tijdelijk is, en de wereld niet vergaat als ie alleen thuis is (je meubels ook niet als je het goed doet) dus voor welke hond dan ook. als het ban jongs af aan netjes is opgebouwd dan kan ook een (duitse) herder 4 uurtjes alleen zijn. men is ook weleens 4 uur op een bovenverdieping en een hond beneden, dus #in principe# (dit gaat vast reacties opleveren?) is hier geen enkel verschil in wat het alleen zijn betreft. de hond zal zich dan ook zelf moeten vermaken wat waarschijnlijk neerkomt op slapen als er geen gedragsproblemen zijn. leer het echter wel goed aan, want als een hond niet alleen kan zijn is het veel lastiger om dit er weer uit te krijgen!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100