Is het waar dat als je je huisdier chipt, het asiel geen geld mag vragen als zij je huisdier van de straat halen?

Een keer is het namelijk gebeurt dat onze kat in het asiel terecht is gekomen. Toen wij hem gingen ophalen moesten wij het asiel betalen. (Volgens mij ongeveer 50 euro voor de kosten van de dierenambulance, het verblijf in het asiel, etc).
Hier hadden wij niet om gevraagd; onze kat is een buitenkat dus deze liep buiten.
Hij liep een straat achter ons, en een of ander tieterig buurvrouwtje belde gelijk het asiel. De dierenambulance kwam onze kat toen ophalen.

Wat een onzin! Onze kat had wel een kokertje om met hierin de naam, maar die was er door desbetreffend buurvrouwtje uitgehaald.

Is het waar dat als we besluiten onze kat te chippen, het asiel geen geld mag vragen?
De kat is dan geïdentificeerd, en het is niet verboden om je kat buiten te laten lopen, toch??

Ben benieuwd.
Bedankt alvast!

Liefs,
Een kattenliefhebber.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

heel vervelend dat dit is gebeurd! onze dierenambu haalt geen katten van de straat die er goed en verzorgd uitzien. verder hebben wij een mottige-katten boek, waar de oude en gehandicapte katten in staan die wel vrij lopen, maar zeker niet onverzorgd zijn. toch klopt jouw stelling niet. ook voor de opvang van een gechipte kat mag het asiel vergoeding vragen. ook gechipte katten kunnen verdwalen of in andere problemen raken, waardoor opvang in het asiel nodig is. het zou raar zijn als ze daar geen geld voor konden vragen. verder zijn er heel veel katten gechipt, maar zijn de mutaties niet doorgegeven, zodat de eigenaar niet meer te achterhalen is. deze katten kunnen best lang in het asiel zitten, met bijbehorende hoge kosten. onterecht dat die voor het asiel zouden zijn.

Zodra jouw dier met een chip in het dierenasiel aankomt, wordt het dier meteen gecheckt op het dragen van een chip. Het apparaat geeft dan jouw contactgegevens weer en het asiel zal contact met je opnemen. Het asiel rekent geld per overnachting, dus als jij je dier dezelfde dag nog komt ophalen (wat me logisch lijkt als je in de gelegenheid bent) of het door een bekende laat doen als je bijvoorbeeld zelf op vakantie bent rekent het asiel geen kosten. Dit is mijn ervaring, of alle asiels het zo doen is mij niet bekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100